Társoldalunk:

Öt másodperces büntetést kapott Michelisz

2018.10.01. 10:51

Csalódottan kommentálta a hétvége eseményeit Michelisz Norbert. A BRC Racing Team túraautó-világkupában versenyző magyarja az első ningbói futamot műszaki hiba miatt nem tudta befejezni, a fordított rajtrácsos versenyen csak a kilencedik lett, a fő futamon ötödikként ért célba. Hiába szerzett azonban két pontot a második futamon, pályaelhagyás miatt öt másodperces büntetést kapott, így a 11. helyre esett vissza, amiért már nem jár pont.

"Nagyon csalódott vagyok, többre számítottam, főleg a hétvége előtt. Vasárnap valahogy semmi sem sikerült, végig alulkormányzottsággal küzdöttem, ez megpecsételte a helyezéseim sorsát is, egyszer sem voltam támadó pozícióban. A fő futamon elért ötödik hely lehetett volna jobb is, de ha nagyon őszinte vagyok, a hétvégi tempóm ehhez volt elég" - így értékelte a ningbói hétvégét a Hyundai i30 N TCR-rel versenyző pilóta.

Thed Björk (balra) elképesztő formában volt hétvégén: két pole pozíciót és két futamgyőzelmet húzott beForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Michelisz összetettben a negyedik helyen áll a bajnokságban 195 ponttal, 46 pont a lemaradása az élen álló csapattársa, Gabriele Tarquini mögött.