Társoldalunk:

Kibabrált a kínai utcai pálya a magyarokkal

2018.10.06. 10:43

Nem lesz a magyarok kedvence a wuhani utcai pálya: a túraautó-világkupa második kínai állomásának első versenyén egyetlen magyar sem szerzett pontot, de ami még szomorúbb, be sem fejezték a WTCR-futamát. 

Michelisz Norbert motorcsere miatt a rajtrács utolsó helyéről indult a mezőnyben legnehezebb Hyundaijal. A Zengő Motorsportos Szabó Zsolt 13. lett ugyan az időmérőn, de piros zászlós szabálysértés miatt 10 rajthelyes büntetést kapott. Csapattársa, Nagy Norbert a 23. helyet szerezte meg, már ekkor lehetett látni, hogy a mi szempontunkból küzdelmes verseny lesz. 

Michelisszel együtt egyik hyundaios sem szerzett pontotForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A magyar idő szerint szombat délelőtti futamot több ütközés és akció tarkította. Tom Coronel és Fabrizio Giovanardi találkozása miatt rövid ideig piros zászló szakította meg a versenyt, az élen a francia Yann Ehrlacher és Gordon Shedden csatázott többet is, de Esteban Guerrieri is biztosította az izgalmakat. 

Michelisz Norbert valószínűleg beállítások próbálgatására használta az első futamot, később viszont a két zengős Cupra is a boxban állva fejezte be a versenyt. 

A Zengő Motorsportnak sem úgy sikerült ez a futam, ahogy szerették volnaForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A Leopard Lukoil Team francia versenyzője, Jean-Karl Vernay lett az első az Audival, második helyen Pepe Oriola jött be a Team Oscaro Cuprájával, harmadik pedig Vernay csapattársa, Gordon Shedden lett. 

Az összetettben első négy helyezett nem szerzett pontot, Michelisz továbbra is a negyedik, Vernay viszont feljött az ötödik helyre, Ehrlacher visszacsúszott a hatodikra. 

Folytatás vasárnap 9.45-kor a második, majd 11 óra 5 perckor a harmadik futammal.