Társoldalunk:

Szabó Zsolt legjobb magyarként is csak 19. a második vuhani időmérőn

2018.10.07. 04:34

Másodszor is nekiugrott a túraautó-világkupa mezőnye a kínai utcai pályának Vuhanban, hogy időmérőn nézzék meg, ki a leggyorsabb egy körön. Ahogyan az várható volt, a ballasztsúly- és teljesítmény-kiegyenlítő rendszerrel aktuálisan jól járó, a mezőny könnyebb autói, az Alfák, az Audik, a Cuprák és a Peugeot-ok uralták a kvalifikációt, két Honda is odaért a legjobb tizenkettőbe. Az agyonsúlyozott Hyundaiok csak a mezőny második felében végeztek. Ott, ahol a magyarok is: a Zengő Motorsport versenyzői nem tudták kihaszálni, hogy a Cuprák 30 kilóval könnyebbek, mint legutóbb, Ningbóban voltak.

De még így is a zengős Szabó Zsolt autózta a legjobb időt a magyarok közül, 19. lett a neonzöld-fekete Cuprával. Michelisz ideje a 22. helyre volt elég, érdekesség, hogy ezen a helyen is csak 1.1 másodpercre volt az első helyezettől. A másik zengős, Nagy Norbert a 23. helyen végzett. 

A magyarok közül Szabó Zsolt volt most a leggyorsabbForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A legjobb hyundaios Thed Björk volt, az YMR autójával egészen a tizennegyedik helyre ért fel úgy, hogy a Hyundai i30 N TCR-ei 100 kilóval nehezebbek például az Alfa Romeo Giuliettáknál. Mögötte csapattársa, Yvan Muller következik a koreai gyártmánnyal versenyzők közül, az összetettben vezető Gabriele Tarquini, Michelisz csapattársa a 16. helyen fejezte be az időmérőt.

A fordított rajtrácsos pole-t Mehdi Bennani szerezte meg a Q2-ben elért tizedik helyével, így ő indulhat az élről a hétvége második, a vasárnap első futamán. A kvalifikációt Gordon Shedden nyerte meg, vagyis a Audi Sport Leopard Lukoil Team versenyzője állhat az első rajtkockába az Audival a főfutamon. A britnek ez az első pole pozíciója a WTCR-ben.

Az első vasárnapi futam 9.45-kor, a második 11.05-kor kezdődik. Az Origo mindkettőt élőben közvetíti.