Szabó Zsolt legjobb magyarként is csak 19. a második vuhani időmérőn

AUTO - WTCR  WUHAN -  2018 Chine auto championnat du monde circuit course fia motorsport tourisme wtcr cup octobre 66 ZSABO Zsolt David, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Wuhan
66 ZSABO Zsolt David, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Wuhan from october 5 to 7 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
Másodszor is nekiugrott a túraautó-világkupa mezőnye a kínai utcai pályának Vuhanban, hogy időmérőn nézzék meg, ki a leggyorsabb egy körön. Ahogyan az várható volt, a ballasztsúly- és teljesítmény-kiegyenlítő rendszerrel aktuálisan jól járó, a mezőny könnyebb autói, az Alfák, az Audik, a Cuprák és a Peugeot-ok uralták a kvalifikációt, két Honda is odaért a legjobb tizenkettőbe. Az agyonsúlyozott Hyundaiok csak a mezőny második felében végeztek. Ott, ahol a magyarok is: a Zengő Motorsport versenyzői nem tudták kihaszálni, hogy a Cuprák 30 kilóval könnyebbek, mint legutóbb, Ningbóban voltak.

De még így is a zengős Szabó Zsolt autózta a legjobb időt a magyarok közül, 19. lett a neonzöld-fekete Cuprával. Michelisz ideje a 22. helyre volt elég, érdekesség, hogy ezen a helyen is csak 1.1 másodpercre volt az első helyezettől. A másik zengős, Nagy Norbert a 23. helyen végzett.

A magyarok közül Szabó Zsolt volt most a leggyorsabb Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A legjobb hyundaios Thed Björk volt, az YMR autójával egészen a tizennegyedik helyre ért fel úgy, hogy a Hyundai i30 N TCR-ei 100 kilóval nehezebbek például az Alfa Romeo Giuliettáknál. Mögötte csapattársa, Yvan Muller következik a koreai gyártmánnyal versenyzők közül, az összetettben vezető Gabriele Tarquini, Michelisz csapattársa a 16. helyen fejezte be az időmérőt.

A fordított rajtrácsos pole-t Mehdi Bennani szerezte meg a Q2-ben elért tizedik helyével, így ő indulhat az élről a hétvége második, a vasárnap első futamán. A kvalifikációt Gordon Shedden nyerte meg, vagyis a Audi Sport Leopard Lukoil Team versenyzője állhat az első rajtkockába az Audival a főfutamon. A britnek ez az első pole pozíciója a WTCR-ben.

Az első vasárnapi futam 9.45-kor, a második 11.05-kor kezdődik. Az Origo mindkettőt élőben közvetíti.