Társoldalunk:

Megőrülnek a japán szurkolók a magyar versenyzőért

2018.11.01. 11:01

Eseménydús hétvégén van túl Nagy Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője. A túraautó-világkupában szereplő fiatal pilóta a szuzukai futamokon nem szerzett ugyan pontot, de a japán szurkolóktól kapott szeretet, valamint egy igazi autóritkaság valamennyire kárpótolta a végeredményért.

Kalandosan kezdődött Nagy Norbert japán hétvégéje: előbb órákat vesztegeltek az oszakai repülőtéren a transzferre várva, majd az első szabadedzésről lemaradtak, mert nem sikerült taxit rendelniük. Technikai problémákból is kijutott a Zengő Motorsport túraautó-versenyzőjének, de a fanatikus japán drukkereket ez legkevésbé sem zavarta. A magyar pilótát lépten-nyomon megállították a legendás pályán, volt olyan magyar drukker, aki japán apósával és kisfiával együtt érkezett biztatni a magyarokat. 

A japán szurkolók és a zengős pilótákForrás: Clement Marin / DPPI/Clement Marin

Nagy Norbertet hamar levette lábáról Japán, habár Ázsiáról az első benyomásai nem voltak túl jók. 

"A nyári szünet utáni ningbói és wuhani fordulókon voltam először Ázsiában, de Kínáról hamar kiderült, hogy nem szeretnék oda visszamenni. Japánba viszont szívesen jönnék még, most láttuk a vidéket, de Tokióra nagyon kíváncsi vagyok. Olyan autócsodákat látni itt, amilyeneket nagyon ritkán, például ez a Lexus LFA, ami napok óta itt áll a paddockban. Ez szerintem a legszebb hangú utcai sportautó, a régi F1-es autókéhoz hasonlít a hangja. Az értékét pontosan nem tudom, de nagyjából 2-3 WTCR-es konténernyi lehet az ára."

Nagy Norbert és a Lexus LFAForrás: Nagy Norbi Facebook

A különleges autók mellett az emberek mentalitása is magával ragadta az ETCC tavalyi ezüstérmesét. "Az emberek fegyelmezettsége tetszik legjobban. Az autogramosztásokon a legtöbb helyszínen egymás hegyén-hátán állnak az emberek, tolakodnak, furakodnak türelmetlenül, itt viszont kordon és őrök nélkül álltak egyesével a sorban, mindenki fegyelmezetten várta, hogy megkapja az aláírást. A városban sétálva méregdrága bicikliket láttam, mindet lakat nélkül, eszébe se jut senkinek hozzányúlni. Remélem, lesz majd lehetőségem alaposabban megismerni ezt az országot."

A zengős Cupra a japánok gyűrűjébenForrás: Clement Marin / DPPI/Clement Marin

A WTCR évadzáró hétvégéje november 15-e és 18-a között lesz Makaóban.