Társoldalunk:

Hat országból érkeznek versenyzők a jubileumi Szilveszter-ralira

2018.12.27. 11:08

Hat országból érkeznek versenyzők a 20. Szilveszter-ralira, amelyen az előfutókkal együtt 204 versenyautó áll rajthoz a Hungaroringen pénteken és szombaton.

A szervezők tájékoztatása szerint a hagyományos évbúcsúztató viadalon idén 11 kategóriában hirdetnek győztest. A tavaly és tavalyelőtt is nyertes Vincze Ferenc ezúttal nem indul a versenyen.
A mezőnyben 13 R5-ös autót is láthat majd a közönség, pénteken két, szombaton négy gyorsasági szakaszt rendeznek, ezek közül csak kettő érinti az F1-es versenypályán kívüli területet.
A magyarokon kívül lengyel, cseh, szlovák, osztrák és német párosok adták le nevezésüket a 20. Szilveszter-ralira, amelynek programja csütörtökön pályabejárással és hivatalos teszttel kezdődik. Az első gyorsasági szakasz pénteken 10 órakor rajtol el.

A pálya vonalvezetése az elmúlt években megszokottakhoz képest jelentősen megváltozott, a verseny össztávja 52,9 kilométer lesz, és a Hungaroring belső szakaszai ezúttal nagyobb szerepet kapnak.
"Egyrészt mi is szerettünk volna módosítani, másrészt az M3-as autópályán, illetve mellette zajló építkezések miatt kénytelenek voltunk lemondani a külső szakaszok egy részéről a biztonságos rendezés érdekében, így a benti részek jelentősen előtérbe kerülnek" - mondta Garamvölgyi Zoltán, a Szilveszter-rali főszervezője.

A jubileumi rendezvényről idén is élőben számolnak be a Rallye Rádió weboldalán, az internetes televíziós közvetítésre pedig a Rallye Rádió közösségi oldalán kerül sor. Az MTVA az M1 aktuális csatornán minden nap többször élőben jelentkezik a helyszínről. A 20. Szilveszter-ralira a helyszínen kialakított értékesítési pontokon 2500 forintba kerül egy belépő, de a 12 évesnél fiatalabbak ingyen tekinthetik meg a versenyt.

Az autóval érkező nézők a Hungaroring főbejáratával szemben kijelölt területen vagy a pálya nagy parkolójában ingyenesen tehetik le a személygépjárműveket a verseny ideje alatt.