Társoldalunk:

A harmadik szakaszon elszállt a Dakar-rali címvédője

2019.01.09. 19:26

A Peruban zajló Dakar-rali harmadik szakaszán a kétszeres győztes, aktuális címvédő Carlos Sainz egy műszaki hiba miatt több mint háromórás hátrányba került az éllovas Stephen Peterhanselhez képest.

A San Juan de Marcona és Arequipa közötti szakaszon 38 kilométer megtétele után Sainzék beleestek egy hatalmas gödörbe, az autójuk első felfüggesztése pedig olyan súlyosan megsérült, hogy lehetetlen volt külső segítség nélkül rendbe hozni, írja a Marca című spanyol lap.

A végzetes gödör:

Több mint egy órán át várták a szervizkamiont, miközben az élen haladó Stephan Peterhansel folyamatosan növelte az előnyét. Végül megérkezett a kamion, a Mini Buggyt újra menetképessé tettek, de miután az idei verseny mindössze tíz szakaszból áll, Sainzék hátránya pedig közel három és fél órára nőtt, a kétszeres ralivilágbajnoknak minden esélye elszállt a címvédésre.

A szakaszt a francia Peterhansel nyerte a katari al-Attijah és a lengyel Przygonski előtt. Peterhansel előnye az összetettben 3 perc 26 másodperc al-Attijahval szemben.