December közepén, villanyfényes futam lesz a WTCR szezonzárója

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2018 auto championnat du monde circuit course fia motorsport slovaquie tourisme wtcr juillet Sunset  during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from july 13 to 15 - Photo François Flamand / DPPI
Sunset during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from july 13 to 15 - Photo François Flamand / DPPI.
Vágólapra másolva!
Minden értelemben szokatlanul későn ér majd véget a túraautó-világkupa 2019-es szezonja. Az áprilisban, Marokkóban induló évad utolsó versenyhétvégéje december 13-a és 15-e között lesz a malajziai Sepangban, ahol az utolsó futamot helyi idő szerint este hét órakor, vagyis villanyfényben indítják el. A WTCR mezőnye ráadásul a Motoros Endurance Világbajnoksággal egyszerre érkezik az ázsiai pályára. 

Az időtervről egyelőre csak annyit tudni, hogy mindkét bajnokság edzései csütörtökön és pénteken lesznek, a FIM EWC nyolcórás futamát szombaton rendezik. A motorverseny világosban rajtol el és sötétben intik majd le a mezőnyt. A WTCR három futamát így kénytelenek vasárnapra besűríteni a szervezők, az utolsó verseny este hétkor kezdődik, ez lesz a világkupa első villanyfényes futama, korábban, a WTCC-ben volt már ilyen Katarban.

Egy nap alatt három futam, az utolsó villanyfényben vár Micheliszékre Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

"Büszkék vagyunk rá, hogy a Sepangi Nemzetközi Versenypályával együtt dolgozhatunk, ezzel új fejezetet írunk az ország és Délkelet-Ázsia motorsport történetében. Izgalmas és eseménydús hétvégének ígérkezik. A FIA WTCR és a FIM EWC promótereként az Eurosport javasolta a pályának, hogy egyszerre rendezzük meg a két eseményt, ők pedig nyitottak voltak az ötletre. A pálya a legmagasabb homologizációval rendelkezik kettő és négy kerékre egyaránt, és nem mellesleg nagy tapasztalatai vannak világbajnoki szintű események rendezésében. Különleges és emlékezetes élmény lesz a szurkolóknak, a csapatoknak és a versenyzőknek is, ebben biztos vagyok" - mondta François Ribeiro az Eurosport Events vezetője.

"Azután, hogy a Forma-1 elkerült Malajziából, az volt a feladatom, hogy találjunk egy másik világszintű eseményt a versenynaptárunkba. A szurkolói vélemények és a megvalósíthatósági tanulmányok alapján a FIM EWC és a FIA WTCR mellett döntöttünk" - ezt már a sepangi pálya ügyvezetője, Razlan Razali nyilatkozta.

A WTCR 2019-es, immáron végleges versenynaptára:

április 5-7.: Marokkó, Marrakesh

április 26-28.: Hungaroring

május 10-12.: Szlovákiaring

május 17-19.: Zandvoort, Hollandia

június 20-22.: Nürburgring, Németország

július 5-7.: Vila Real, Portugália

szeptember 13-15.: Ningbo, Kína

október 25-27.: Szuzuka, Japán

november 14-17.: Makaó

december 13-15.: Sepang, Malajzia