Társoldalunk:

Vége Szalay alaszkai kalandjának

2019.03.07. 11:59

Százhatvan kilométeres hómobilozással, és egy kis extra kalanddal ért véget a Szalay Balázs vezette Iditarod Expedíció.

A maroknyi magyar különítmény – kiegészülve a TV2 csinos műsorvezetőjével, Szekeres Nórával – az elmúlt napokban felfedezte magának a havas-jeges Alaszkát, miközben a világ leghíresebb kutyaszánversenye, az Iditarod útvonalát követte a vadonban.

Szalay Balázs már a visszaútonForrás: Iditarod Expedíció

Az utolsó napon vissza kellett térnünk a kiindulópontra, úgyhogy százhatvan kilométert kellett megtennünk a hómobilokkal" – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája, aki már harmadszor járt az Iditarodon.

"Reggel havazásban indultunk útnak, és nem volt olyan szép napsütés, mint az előző napokban, de így is kellemesen telt az utunk. Kivéve a vége, amikor az egyik hómobilnak tönkrement az akkumulátora, mert azt onnantól már vontatni kellett. Igaz, ebben van rutinunk, hiszen a sivatagban is jó néhányszor megtréfált már minket a technika ördöge. Összességében jó kis hetünk volt, nagyon sok érdekességet láttunk, néhány szakaszon át végigkövettük „a föld utolsó nagy versenyét", és számtalan természeti csodával találkozhattunk. Az expedíció tehát elérte a célját."