Társoldalunk:

Leégett a MotoE motorflottája - videó

2019.03.14. 15:16

Még el sem indult az Energica tisztán elektromos hajtású motorjaira kiírt MotoE-bajnokság, máris baljós hírek érkeztek a sorozatról - a tűz martalékává vált az összes eddig legyártott versenygép.

Sürgősen ki kell találnia valamit a szervezőknek, ugyanis a tesztszezon kellős közepén, tűz ütött ki a jerezi pálya garázsában, ahol a a csapatok versenygépeit tárolták.

A Cádiz tartomány tűzoltósága által közreadott felvételen kiégett építményt locsolnak az állomány tagjai a Jerez motorsport-versenypályán, a dél-spanyolországi Jerez városnál 2019. március 13-án, miután tűz ütött ki a MotoE világkupa hivatalos edzéseit rendező pályán. A garázsokban tárolt 23 elektromos versenymotor mindegyike megégettForrás: MTI/EPA/Cádiz tartomány tűzoltósága/-

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az összes motor használhatatlan lett, így most a figyelem az olasz Energicára irányul. Egyelőre senki nem tudja, hogy a CRP-csoporthoz tartozó, mindössze 40-50 fős üzemnek van-e elég kapacitása rá, hogy pár hét alatt pótolja a 18 versenymotort – írja a sportmotor.hu

Az MCN helyszínen tartózkodó munkatársa szerint már most úgy tűnik, hogy szükség lesz egy vészforgatókönyvre, hiszen motorok nélkül nem tudnak tesztelni a csapatok, sőt az is felmerült, hogy a szezonnyitó spanyol versenyhétvégén sem tudnak pályára lépni. Az Energica vezetői egyelőre szűkszavúan kommentálták a hírt, csupán annyit mondtak, hogy vizsgálják a tűz okát, de a motorok pótlása nem került szóba.