Társoldalunk:

Magyar női versenyző is indul a rali-Eb-n

2019.03.25. 12:12

Két sorozat mellett a rali-Eb-be is beugrik idén Vogel Adrienn. A 2017-ben az Év magyar női autóversenyzőjének megválasztott pilóta gyorsaságiban a Kia Platinum Cupban, raliban a Kia Platinum Rally Cupban áll rajthoz 2019-ben, valamint kipróbálja a rali-Eb hangulatát is az ERC évadzáró vesrenyén, a Nyíregyháza Rallye-n. 

"Nagyon boldog vagyok, hogy raliban is egyre több a lehetőségem. A tavalyi, végül amatőr kategória bajnoki címmel zárult beugrás után idén még tovább szeretném fejleszteni magam a ralipályákon navigátorommal, Notheisz Ivettel. A szezon számunkra a március végén debütáló Kia Platinum Rally Cuppal kezdődik az Eger Rallye-n, ezután a lengyelországi Janus Kulig Memorial futamon próbálhatom ki az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautót. Majd április utolsó hétvégéjén pályaversenyzéssel folytatom: a Kia Platinum Cup a WTCR magyarországi fordulóján kezdődik. Ősszel pedig az ERC-n is bemutatkozom, a Nyíregyháza Rallye-n, a rali-Eb zárófutamán állok rajthoz" - mondta Vogel Adrienn.

Vogel Adrienn már tesztelte az R2-estForrás: Vogel Adrienn Facebook

Az R2-es raliuatót egy teszt erejéig már próbálhatta a magyar versenyző. "Tempós pályán teszteltünk két hete Orosháza környékén. 133 km/óra volt az átlagsebesség, több lassító is tarkította. Sok beállítást ki tudtunk próbálni, az autó futóműve elképesztő. A szekvenciális váltó mellett sok más újdonságot is meg kellett szoknom, például a bal láb féket, de néhány szakasz után minden sima volt."

Az idén bemutatkozó Kia Platinum Rally Cupban is rajthoz állForrás: Vogel Adrienn Facebook

Vogel Adrienn idén is a lengyel Platinum kenőanyag szponzoráltjaként versenyez, ami azért is nagy szó, mert ő az első nem lengyel sportoló, aki mögé a nagy múltú cég teljes vállszélességgel odaállt.

"Büszke vagyok rá, hogy ilyen erős támogatót tudhatok magam mögött, igyekszem minél jobb eredményekkel meghálálni a bizalmukat."

Vogel AdriennForrás: SpeedLight Photo Agency/Gabor Muranyi