A nyitónap után Vogelék vezetnek a Kia Platinum Rali-kupában

Kia platinum rally cup
Vágólapra másolva!
Az Eger Rallye nyitónapján egy rövid szuperspeciál szakasszal megkezdődött a Kia Platinum Rali-kupa első évada. A rövid pénteki program után szombaton hat gyorsasági vár a négyautós mezőnyre.

A 2-3 kilométeres első gyorsasági szakaszt Vogel Adrienn nyerte annak ellenére, hogy nem volt minden tökéletes. "Elrontottuk a rajtott, aztán a gyors jó volt, hosszú tempós kanyarokkal. A Picanto jól vette az akadályokat, volt is kicsi hibám, de hosszú kihagyás utáni visszaállásnál ez természetes.

ráadásul Rónavölgyi Endre szorosan, 1.9 mp-cel van mögöttem, de mindent meg fogunk tenni, hogy megőrizzük az előnyünket" - mondta Vogel Adrienn.

A Kia Platinum Rali-kupa mezőnye Forrás: Kia Platinum Rally Cup Facebook

A második helyen Rónavölgyi Endre végzett, aki kifejezetten elégedetten nyilatkozott az első nap tapasztalatai után. "Minden a várakozásaimnak megfelelően alakult, ide álmodtuk magunkat Adriék mögé és a többiek elé.

Nekünk ez volt az éles teszt, tudjuk is, hol hagytuk benne az 1.9 mp-et, de azt korábban mondtuk és tudtuk is, hogy nem ezen az első versenyen fog eldőlni minden.

A szombati különböző stílusú gyorsokon ki tudjuk próbálni magunkat és az autót is, meglátjuk, ez mire lesz elég."

Krajnyák Petra nem kifejezetten boldog a harmadik hely miatt, el is mondta, hol rontottak. "Nagyon jó volt az autó, jól eltaláltuk a nyomást, a rajtnál viszont nem volt elég magas a fordulat, sok lendületet vesztettünk a hosszú egyenesben, de szerencsére ez az apró hiba volt csak.

Az eredménnyel emiatt csak nagyjából vagyok elégedett, de várjuk a szombatot, amikor minden eldől."

A negyedik helyen befutó Méhész Attila is bizakodóan kommentálta az első nap eseményeit. "Tökéletes autóval rajtoltunk, nagyon jót mentünk.

A közönség csodás hangulatot varázsolt a belvárosba és a pálya mellé is. Köszönjük mindenkinek, aki kijött, szombaton is szükségünk lesz a buzdításra."

A Kia Platinum Rally Cup állása az Eger Rallye első gyorsaságija után:

1. Vogel Adrienn, Notheisz Ivett 2:11.4
2. Rónavölgyi Endre, Mészáros-Érdi Nikolett 2:13.3 +1.9
3. Krajnyák Petra, Velezdi Eszter 2:16.1 +4.7
4. Méhész Attila, Mireider Csaba 2:24.9 +13.5

A mezőnyre szombaton hat gyorsasági szakasz vár.