Vogelék nyerték a Kia Platinum Rally Cupot az Eger Rallye-n

kia platinum rally cup
Vágólapra másolva!
Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett nyerte az új magyar rali márkakupa sorozat, a Kia Platinum Rally Cup első fordulóját az Eger Rallye-n.

Vogelék kettő kivételével az összes gyorsaságit megnyerték, a végére 2:34.5 perces előnyt gyűjtöttek össze. "A pénteki rövid szuperspeciál után a szombat kifejezetten hosszú nap volt a hat gyorsasági szakasszal. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, szoros volt a mezőny, technikai gondjaink is akadtak.

Köszönöm navigátoromnak, Notheisz Ivettnek és a csapatomnak a munkát. Nagyon örülök a győzelemnek, de hosszú még a bajnokság, semmi sem dőlt el" - mondta Vogel Adrienn a céldbogó után.

Vogel Adrienn nyerte az első fordulót, összetettben vezeti a márkakupát Forrás: Kia Platinum Rally Cup

Második helyen Krajnyák Petra és Velezdi Eszter végzett. "Nagyon jó versenyen vagyunk túl, reggel kitűztünk magunk elé egy célt, amit el is értünk.

Sajnos az elején eltaktikáztuk a beállításokat, de az első szerviz után minden a terv szerint alakult, meg is nyertük a gyorsot.

Kategóriában végül második helyen értünk célba, aminek szintén nagyon örülünk, jól éreztük magunkat, szuper verseny volt" - számolt be Krajnyák Petra.

A harmadik helyezett Méhész Attila és Mireider Csaba lett. "Nagyon hosszú és fárasztó volt a szombati hat gyors. Behoztuk a kis méregzsákot a harmadik helyre, így nagyon

szép emlékekkel térhetek haza Egerből. Köszönöm a csapatnak és a nézőknek"

- foglalta össze röviden az Eger Rallye-t a pilóta.

Rónavölgyi Endre itt még versenyben Forrás: Kia Platinum Rally Cup

A mezőny negyedik autójával Rónavölgyi Endre és Mészáros Érdi Nikolett megnyerték ugyan a második gyorsaságit, de nem tudták folytatni menetelésüket. "Sajnos a parádi gyors kifogott rajtunk, 10 év kihagyás után kevés volt ez a kilométer, amint mentem. Nagyon trükkös pálya volt, kicsit jobban le kellett volna tapogatni az első kanyarokat.

A Kia Platinum Rally Cup további 2019-es helyszínei:

június 7-9.: Székesfehérvár Rallye
augusztus 1-3.: Baranya kupa
augusztus 23-25.: Ózd-Salgó Rallye
október 11-13.: Mecsek Rallye