Társoldalunk:

Nagyon dicsérte fiatal magyar csapattársát a volt Forma-1-es pilóta

2019.04.04. 08:30

Hétvégén kezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCR) 2019-es évada. Michelisz Norbert mellett Tassi Attilának is szurkolhatunk a szupergridnek elnevezett mezőnyben. 19 évesen az újonc magyar a sorozat legfiatalabb versenyzője, aki egy igen tapasztalt pilótát, a Forma-1-et is megjárt Tiago Monteirót kapta csapattársként a KCMG-nél. Az egykor Michael Schumacherrel is egy dobogón álló portugál a sorozat szezon előtti hivatalos tesztjén az egekig magasztalta tizenéves csapattársát.

Őszinte elismeréssel beszélt Tassiról, akivel már a szezon előtti tesztek alatt jó viszonyt alakítottak ki. „Két-három éve figyeltem fel Attilára. Úgy volt, hogy a cégem menedzseli majd őt, ebből végül nem lett semmi, de kapcsolatban maradtunk. Norbi (Michelisz – a szerk.) mondta évekkel ezelőtt, amikor még senki sem ismerte Attilát, hogy nagy lehetőség van benne, és meglátom, egyszer nagy bajnok lesz. Biztos vagyok benne, hogy lesznek kemény pillanatai, de nagy versenyző válhat belőle, mert gyors, és gyorsan is tanul. Örülök, hogy ilyen csapattársam van, aki inspirál, aki kihozza belőlem a maximumot, mert csak így lehet fejlődni, ha csapaton belül is folyamatosan van kihívás.”

Tassi (balra) és Monteiro jó csapatnak tartják magukatForrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A portugál elmondta azt is, a gördülékenyebb kommunikáció érdekében egymás nyelvét tanulják, ő magyar, Tassi portugál leckéket vesz.

Tiago Monteiro majdnem egy teljes szezont hagyott ki 2017-es, életveszélyes tesztbalesete miatt. Kevésen múlt, hogy nem lettek maradandó sérülései, erről korábban sokkoló őszinteséggel beszélt az Origónak. Idén újra teljes bajnokságra készül, a KCMG-nél Tassi csapattársaként Honda Civic Type R TCR-rel versenyez. 

2005-ben a Forma-1-es dobogón Michael Schumacher mellett, IndianapolisbanForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Gero Breloer

A WTCR hétvégén a marokkói fordulóval kezdődik, az eseményekről az Origo Sport a helyszínről tudósít.