Társoldalunk:

Hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros lesz a magyar autóversenyző ellenfele

2019.04.12. 10:19

A hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpáros Sir Chris Hoy csatlakozik a ralikrossz-világbajnokság mezőnyéhez a sorozat második fordulóján. A 43 éves sportoló így - mások mellett - Szabó Krisztiánnal, az EKS színeiben versenyző magyar pilótával is megküzdhet majd. 

A 43 éves sportlegenda a Xite Racing Ford Fiestájával áll rajthoz, előtte Angliában, a Pembrey pályán tesztel.

"Nagyon várom, hogy rajthoz állhassak Barcelonában. Mindig is bakancslistás volt nálam, hogy ralikrossz autót vezessek, de hogy ez a világbajnokságon, a világ legjobb rx pilótái ellen válhat valóra, az egészen különleges és egyben hatalmas kihívás is" - nyilatkozta a skót sportoló. 

Sir Chris Hoy már megteheti, hogy hobbiból világbajnokságon induljonForrás: FIA WRX

Minden idők egyik legjobb pályakerékpárosának azonban nem ez lesz az első autós kalandja, jó ideje kacsintgat már a lóerők felé. Visszavonulása óta rendszeresen szerepel a brit GT-bajnokságban, indult már a Le Mans-i 24 óráson is, 2016-ban az LMP2-es osztályban, an is, most hétvégén pedig a Formula-E-ben próbálja ki magát. 

Április 27-28-án aztán a ralikrossz következik. "Oliver Bennettel és csapatával tesztelek majd Angliában, hogy valamennyire azért felkészüljek a bemutatkozásra."

Jó hír a magyar szurkolók számára, hogy szintén beugróként ott lesz a barcelonai mezőnyben Kárai Tamás is a Kárai Motorsport Egyesület Audi A1-esével, így Szabó Krisztiánnal együtt két magyarnak drukkolhatunk.