Vágólapra másolva!
A túraautó-világbajnokságban majd -világkupában szereplő eddigi egyetlen magyar csapat idén sorozatot vált: a Zengő Motorsport a WTCR helyett a TCR Európa-kupában indul. Az autó ugyanúgy Cupra marad, ahogyan tavaly, a pilóta viszont új: egy fiatal szimulátoros tehetség, Tenke Tamás.  

Az már korábban eldőlt, hogy költségvetési problémák miatt idén kihagyja a túraautó-világkupát a Zengő Motorsport, melynek nagy szerepe volt abban, hogy korábbi versenyzője, Michelisz Norbert révén ismert és népszerű lett Magyarországon a túraautózás.

Tenke Tamás Cuprája Forrás: NGT Photography/Nagy Gabor Tamas

A TCR Európa-kupa nemrég nyilvánosságra hozott hivatalos nevezési listájából pedig az is kiderült, hogy az egyre népszerűbb sorozatban próbál szerencsét idén a magyar csapat. Így a szériában nemcsak Michelisz Norbert csapata, a M1RA lesz a magyar érdekeltség (a M1RA Nagy Dániellel és Luca Engstlerrel készül a bajnokságra), hanem egy másik versenyző autóján is ott lesz a piros-fehér-zöld zászló.

A 23 éves Tenke Tamás - csakúgy, mint korábban Michelisz Norbert - eddig szimulátorozással bizonyította tehetségét a versenysportban, de a csapat autóival is tesztelt már az offszezonban.

A TCR Európa-kupa jövő hétvégén (április 27-28-án) a Hungaroringen kezdődik.