Társoldalunk:

Így tanul magyarul egy volt Forma-1-es pilóta - videó

2019.04.27. 10:15

Könnyű nyelvleckével hangolt a túraautó-világkupa hungaroringi hétvégéjére Tassi Attila és Tiago Monteiro. A KCMG rutinos, Forma-1-et is megjárt portugál pilótáját 2-0-ra legyőzte a mindössze 19 éves magyar versenyző a rendhagyó párbajban. 

Az Origo sport felkérésére öt-öt, autóversenyzéshez kapcsolódó szakszót próbáltak megtanítani egymásnak a páros tagjai. A feladat az volt, hogy próbálják meg elismételni, majd kitalálni, mit jelent az adott szó. Tassi Attila bizonyította, hogy a Hungaroring az ő terepe: az öt, számára teljesen ismeretlen portugál kifejezésből kettő jelentését is kitalálta. 

Tassi Attila szavai: alulkormányzottság, rajt, időmérő, hátsó szárny, baleset. Tiago Monteiro szavai pedig a sobreviragem (túlkormányzottság), ultrapassagem (előzés), vencedor (győzelem), cône d'ar (csúszáshatár), subviragem (alulkormányzottság).

Hogy milyen a viszony a két versenyző között, és hogy hogyan készül két versenyző egy videós szereplésre, arról meséljen a lenti felvétel, mely Huawei P20 Pro készülékkel készült.

A WTCR magyarországi hétvégéjének menetrendje:

Szombat

11.45: első időmérő

15.15: első futam

Vasárnap

10.00: második időmérő

15.30: második futam

17.00: főfutam

A futamokat az Origo sport oldalán élőben közvetítjük.