Vágólapra másolva!
Amilyen jól indult a szabadedzés, olyan keserűre sikerült a WTCR első időmérője a magyarok számára. A túraautó-világkupa hungaroringi fordulóján - ahogy várható volt - a Hondák és a Lynk&Cok voltak a leggyorsabbak. Michelisz, Tassi és Tenke tízen kívül végeztek. 

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport versenyzője, az argentin Nestor Girolami volt a leggyorsabb a Honda Civic TCR-rel, 1:52.586-os köridővel nyerte meg a WTCR első hungaroringi időmérőjét. A Cyan Racing Lynk&Co csapat Lynk & Co 03 TCR-rel Yvan Muller lett a második mögötte, Girolami csapattársa, Esteban Guerrieri pedig a harmadik.

A magyarok mind tízen kívül végeztek: Michelisz Norbert a BRC Racing Team Hyundai i30N TCR-vel a 13. helyre ért oda. A KCMG magyarja, Tassi Attila 18. helyre hozta be a Honda Civic TCR-t. A Zengő Motorsport szabadkártyása, az újonc Tenke Tamás utolsó, 27. időt autózta a Cuprával.

Michelisz Norbert a 13. helyről indulhat az első futamon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Michelisz Norbert az időmérő után azt mondta, a második szabadedzés végén voltak ideálisak a körülmények, ahogy kisütött a nap, melegedni kezdett. "Sikerült dolgozni a berögzült vezetési szokások változtatásán, ahogy terveztem, de van még min dolgozni, kis lépésekkel haladunk előre.

Tassi Attila a 18. rajthelyet szerezte meg. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WTCR első hungaroringi futama 15.15-kor rajtol, az Origo sporton élőben közvetítjük a versenyt.

Tenke Tamás szabadkártyásként a legutolsó rajtkockából indul Fotó: Csudai Sándor - Origo