Vágólapra másolva!
Nemcsak Michelisz Norbert, hanem a tulajdonában lévő csapat, a M1RA is csodát művelt hétvégén a Hungaroringen. Gyakorlatilag a semmiből építettek új autót egyik versenyzőjüknek. 

A német Luca Engstler a szombati időmérőn törte ripityára a Hyundai i30N TCR-t. Az egyes kanyarban műszaki hiba miatt irányíthatatlanná vált az autója, és kétszáz fölötti tempóval a gumifalnak csapódott. Sokáig úgy tűnt, ezzel a fiatal német versenyző egész hétvégéje elúszott.

Így nézett ki Engstler autója a baleset után Forrás: M1RA

Bári Dávid csapatmenedzser azonban nem hagyta annyiban a történteket: a pálya közelében kibérelt egy műhelyt, ahol a M1RA szerelői egész éjszakás munkával teljesen újjáépítették az autót. Luca Engstler így - mért kör hiányában - a 37. helyről el tudott indulni a TCR Európa-kupa első hungaroringi versenyén, és 18 helyet javítva a 19. helyen ért célba.

Ilyen lett az egész éjszakás szerelés után Forrás: M1RA

A M1RA magyar versenyzője a szombati időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, így a TCR Európa-kupa első futamán a nyolcadik helyről indulhatott. Kettőt javítva végül a hatodik helyen ért célba. A fordított rajtrácsos második versenyen a harmadik rajtkockába állhat a 21 éves pilóta.

Nagy Dániel nyolcadik helyről rajtolva hatodik lett Fotó: Csudai Sándor - Origo

A TCR Európa-kupa második versenye 14.30-kor rajtol.