Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert megszerezte a pole pozíciót a túraautó-világkupa hungaroringi hétvégéjének főfutamára. A BRC Racing Team magyar versenyzője nyerte a Q3-at, így ő indulhat az élről a vasárnap késő délutáni futamon.

Semmi sem emlékeztetett a szombati időmérőn mutatott formára: Michelisz Norbert megmutatta a túraautó-világkupa mezőnyének, milyen a tökéletes kör a Hungaroringen.

Rögtön az élen kezdett a vasárnap reggeli, a szombatinál hidegebb időben indított időmérőn úgy, hogy egy tizedet javított előző napi legjobb idején, a legjobb 1:52.801-es köridővel nyerte a Q1-et, a Q2-ből pedig negyedikként ment tovább.

A Q3-ban elsőként a szombati futamgyőztes Nestor Girolami hajtott a pályára, de belehibázott gyorskörébe, és mivel mind a négy kerékkel elhagyta a pályát, törölték az eredményét. Michelisz másodikként következett, ahol 1:52.784-et autózott, és az utána következő három pilóta, Esteban Guerrieri, Yann Ehrlacher és Gabriele Tarquini sem tudták megelőzni. Ez az eredmény a fordított rajtrácsos második futamon tizedik rajthelyet jelent Michelisznek és a BRC-s Hyundai i30 N TCR-nek.

Michelisz Norbert öröme a pole megszerzése után Forrás: Csudai Sándor/Origo

Az Origo kérdésére az időmérő után Michelisz Norbert elmondta, habár késő estébe nyúlóan fejezték be az adatok elemzését a csapattal, nem feltétlenül ebben látja a jó eredmény kulcsát.

Tökéletes, tiszta körrel nyerte meg az időmérőt Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Apróságokat javítottunk csak a beállításokon, igaz, hogy ez adott egy kis önbizalmat, ez lehetett a kulcs, ugyanakkor egy ilyen szoros mezőnyben egy tiszta, hibátlan körrel is elöl lehet az ember, most ez történt. Lehet, hogy a hűvösebb körülmények többet segítettek, mint gondoltuk volna.

Itthon nincs helye az óvatoskodásnak, menni kell a versenyen, szeretném megnyerni a futamot, meglátjuk, hogy ez mennyire reális cél."

Felesége, Johanna könnyezve gratulált férjének Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mezőny másik magyarja, a KCMG Honda Civic TCR-ével Tassi Attila a 17. időt autózta, a Zengő Motorsport szabadkártyása, Tenke Tamás a 27., utolsó lett.

Tassi Attila a 17. lett az időmérőn Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WTCR főfutama 17.00-kor rajtol, az Origo sport mindkettőt élőben közvetíti.

A szombatinál hidegebb időmérő kedvezett a Hyundaioknak Fotó: Csudai Sándor - Origo