Vágólapra másolva!
Az első helyről rajtolt, végül másodikként ért célba Michelisz Norbert a WTCR hungaroringi főfutamán. Tassi Attila a pontszerző 14. helyre jött fel a 17. helyről. 

Nem sikerült jól a rajtja Michelisz Norbertnek, a piros lámpák kialvása után előbb Esteban Guerrieri, majd Gabriele Tarquini is elment a magyar mellett. Nagyjából a táv közepéig ez volt az első három sorrendje, amikor Guerrieri Hondája valamiért visszaesett a harmadik helyre, könnyedén ment el mellette a BRC két versenyzője: Tarquini az első, Michelisz a második helyen autózott.

Az elején sokáig nem volt változás, középen és hátul Huff és Girolami, valamint Tassi adta az izgalmat: a fiatal magyar bátran és magabiztosan támadta az előtte autózó Tom Coronelt.

Tassi Attila kora ellenére a legkevésbé sem jön zavarba a rutinos rókáktól Forrás: Hell Energy

Két körrel a vége előtt Guerrieri autója a célegyenes-ráfordítóban kisodródott, és a gumifalban állt meg, bejött a biztonsági autó. Nem sokáig körözhettek szabadon az autók, egy körrel a vége előtt Kevin Ceccon Alfája csúszott a szalagkorlátba a 9-es kanyarban, előbb sárga zászló, majd újabb biztonsági autós szakasz következett.

Michelisz Norbert (balról), Gabriele Tarquini és Yann Ehrlacher - a főfutam dobogósai Fotó: Csudai Sándor - Origo

A végéig már nem volt változás, Gabriele Tarquini marokkó után megint nyerni tudott, Michelisz Norbert lett a második, Yann Ehrlacher a harmadik. Tassi Attila a 17. helyről rajtolva a 14. helyig jutott, újabb pontokat szerzett.

Összetettben Michelisz Norbert a nyolcadik helyen áll 48 ponttal, Tassi Attila 18. 16 ponttal. A bajnokságot Néstor Girolami vezeti 100 ponttal.

"Sajnos - mármint Norbi szempontjából sajnos - jól rajtoltam. Nagyon jó beállításokat választottunk, boldog vagyok, hogy győzhettem itt és Marokkóban is.

Imádom ezt a hangulatot, ami Magyarországon fogadja a mezőnyt, sajnálom, hogy elvettem Norbitól a győzelmet tavaly és idén is.

Fantasztikusat ment az időmérőn, de sajnos a rajtja nem sikerült jól, és meg tudtam előzni. Utána nem tudom, mi történt Guerrierivel, egyszer csak lelassult előttem, és simán kikerültem" - mondta győzelme után Gabriele Tarquini.

Michelisz Norbert nem volt annyira elégedetlen a rajtjával. "Úgy éreztem, hogy jól rajtoltam, Estebané jobb volt, később beszorultam az ő autója és Gabriele Hyundaia közé a második kanyarban. Az autó végig nagyon jó volt, versenyzőként nem várhatok el többet.

De természetesen csalódott vagyok kicsit, hiszen pole-ból indultam, de legalább a dobogón állhatok.

A biztonsági autós szakasz után se gondoltam, hogy megelőzöm Gabrielét, a csapatom számára fontosabb az első-második hely, mint a saját győzelmi céljaim.

- nyilatkozta a BRC Racing Team pilótája.

Felesége gratulál Michelisz Norbertnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

A harmadik helyezett Yann Ehrlacher nehéznek érezte a főfutamot, elégedett az eredménnyel, és köszönetet mondott csapatának a munkáért.

Tassi Attila, a KCMG magyarja szerint a főfutamon Rob Huff nem feltétlenül sportszerűen előzte meg. "A versenybírák versenybalesetnek nyilvánították, nincs okom kételkedni a döntésükben. Nagyon élveztem a fordított rajtrácsos versenyt, aminek a rajtja előtt találkoztunk Marco Rossival.

Jót beszélgettünk a magyar futballválogatott szövetségi kapitányával, sok szerencsét kívántunk egymásnak"

- árulta el a 19 éves pilóta.

Marco Rossi sok szerencsét kívánt Michelisz Norbertnek és Tassi Attilának Fotó: Csudai Sándor - Origo

A túraautó-világkupa május második hétvégéjén Szlovákiában folytatódik.