Társoldalunk:

Michelisz: Jó érzés kedvezményezettnek lenni

2019.05.20. 08:33

Sorozatban háromszor állhatott dobogóra, ugyancsak sorozatban háromszor került be az időmérőn a leggyorsabb öt pilóta közé Michelisz Norbert. A túraautó-világkupában szereplő magyar versenyző a hollandiai Zandvoortban egy hetedik és egy harmadik helyet szerzett, a nyitófutamot lassú defekt miatt fel kellett adnia. Az Origónak a helyszínen azt mondta, nincs különösebb oka a jó szériájának, igaz, sokat dolgozott az évadnyitó marokkói forduló óta.

Az összetett pontversenyben negyedik helyen álló pilóta úgy lett harmadik a zandvoorti főfutamon, hogy az előtte haladó márkatársát, Augusto Farfust utasította a BRC, hogy adja át helyét Michelisznek. A hímesházi versenyző az eredményhirdetés után a helyszínen az Origónak azt mondta, más eredménnyel se lett volna csalódott.

Michelisz harmadik lett a zandvoorti főfutamon az első helyezett Thed Björk és a második Yann Ehrlacher mögöttForrás: Clement Luck / DPPI/www.clementluck.com/Clement Luck

"Összességében pozitív szájízzel megyek haza Hollandiából, de azt viszont bevallom, hogy a szombati néhány pontot sajnálom. Ha pedig most, a főfutamon negyedikként érek célba, azzal is elégedett lettem volna, de amikor kedvezményezett az ember, elfogadja ezeket az ajándékpontokat. Főleg ilyen csapattársak mellett jó érzés kedvezményezettnek lenni."

Jó szériájával kapcsolatban azt mondta, semmi különös nem történt a háttérben. "Nincs semmi extra, annyi mindössze, hogy sokat dolgoztam Marokkó óta a gumik kezelésén, de a hosszabb etapokon még van mit javulni. Kezdek összeszokni az idei autóval és az idei csomaggal, amink van" - zárta mondandóját a hollandiai hétvége után Michelisz Norbert. 

A túraautó-világkupában most egy hónap szünet következik, legközelebb június 20-án Németországba, a legendás Nürburgringre érkezik a sorozat.