Társoldalunk:

Újabb fontos pontok Michelisznek, jöhet a főfutam a harmadik helyről

2019.05.19. 13:51

Yvan Muller pole-pozíciót érő gyorskörének elvételével borult a főfutam és a fordított rajtrácsos verseny rajtsorrendje is a WTCR hollandiai hétvégéjén. Ami magyar szempontból a legfontosabb: a francia hátrébb sorolásával Michelisz a harmadik helyre ugrott előre a hétvégét záró harmadik verseny rajtrácsán, a fordított rajtrácsos futamnak pedig így a nyolcadik helyről indulhatott neki. A maximumot kihozta a lehetőségeiből: hetedik helyen hozta be a BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR-ét. 

Az első helyről induló Guerrieri egy pillanatra sem adta ki kezéből a versenyt, rajt-cél győzelemmel biztosította be összetettbeli első helyét is. Mögötte a SLR Volkswagen Golfjával Leuchter lett a második, a tavalyi ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson pedig a harmadik.

Tassi Attila versenye még azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna, az egyik jobbosban egy pillanatra elbizonytalanodott autója hátulja, a mögötte érkező Tom Coronel még lökött is rajta egyet, így a KCMG Hondáját vezető magyar a kavicságyban kötött ki, ráadásul tengelyig elmerülve, esélye sem volt a folytatásra. 

Ennél többet ilyen pályán nem lehetett kihozni ebből a versenybőlForrás: Clement Luck / DPPI/www.clementluck.com/Clement Luck

A biztonsági autós körök utáni újraindításnál Guerrieri továbbra is tartotta első helyét, Leuchter egyszer-kétszer megpróbált benézni ugyan mögötte, de semmi nem történt már az elejében, leszámítva Yvan Muller hibáját. Az ötödik helyen haladó francia elfékezte magát, lecsúszott a pályáról és csak a kilencedik helyre tudott visszajönni, nem is lépett már előrébb onnan. 

Michelisz Norbert végül hetedikként ért célba, összetettben most negyedik helyen áll 114 ponttal. Guerrieri vezeti a bajnokságot 153 ponttal, Girolami a második 133, Björk pedig a harmadik 125 ponttal. 

A program a 16.35-kor kezdődő főfutammal folytatódik Zandvoortban, Michelisz a harmadik helyről indulhat Ehrlacher és Björk mögött.