Társoldalunk:

Michelisz a második sorból indulhat Zandvoortban

2019.05.19. 09:21

A Hungaroring és a Szlovákiaring után Hollandiában is bejutott a túraautó-világkupa leggyorsabb öt pilótája közé a második időmérőn Michelisz Norbert. A BRC Racing Team magyar versenyzője jelentősen javított szombati időmérő eredményén: akkor csak a 13. lett, a vasárnap reggeli, dermesztő hidegben és szeles időben megtartott zandvoorti WTCR-kvalifikáción viszont a negyedik legjobb időt autózta a Hyundai i30 N TCR-rel.

Michelisz Norbert és a Cyan Racing Lynk & Cóját vezető Thed Björk között ment a csata az időmérő első részében, a magyar és a svéd oda-vissza adogatták egymásnak a leggyorsabb köröket. A Q2-be végül Björk ment tovább a legjobb, Michelisz pedig a második legjobb köridővel. 

A kvalifikáció második részében nem volt kérdés, hogy Michelisz újra a legjobb öt pilóta között lesz, zsinórban már harmadszor: a Hungaroringen elkapott kiváló lendülete Szlovákiában és itt, Zandvoortban is megmaradt a BRC versenyzőjének. A két Lynk & Cóval Björk és Müller megelőzte ugyan Micheliszt - ráadásul ezredre ugyanolyan köridőt mentek -, de harmadikként így is ott volt a Q3-ban, hármójuk mellett még Yann Ehrlacher - szintén a kínai Lynk & Cóval -, valamint Michelisz márkatársa, Augusto Farfus jutott be a pole pozícióról döntő végjátékba. 

Michelisz nagyon elkapta a fonalat, sorozatban harmadszor a Q3-banForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Az időmérő utolsó harmadában a bejutás sorrendjében választhattak a versenyzők, hogy hányadikként szeretnék megfutni egyetlen gyors körüket. Michelisz elsőként gurult a pályára, a helyszínen az Origónak azt mondta, azért, mert még melegek voltak a gumijai, így a lehető legjobb pozícióból futhatott neki gyorskörének. 

"Tökéletes kört raktam össze, ennél jobban nem tudtam volna menni, teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel" - kommentálta Michelisz 1.44.734-es köridejét, ami végül negyedik rajthelyet jelent a késő délutáni fő-, és hetedik rajtkockát a kora délutáni fordított rajtrácsos nyitófutamon. 

A fordított rajtrácsos pole-t Esteban Guerrieri szerezte meg a Münnich Motorsport Hondájával, a főfutamon pedig Müller, Ehrlacher, Björk, Michelisz, Farfus sorrendben indulhat az első öt. 

A mezőny másik magyarja, a KCMG-nél versenyző Honda-pilóta, Tassi Attila a 21. rajthelyet szerezte meg, az időmérő egyik meglepetése pedig, hogy a címvédő, tavalyi világkupa-győztes Gabriele Tarquini még a Q2-be sem jutott be, csak a 14. lett.