Legendás autóval versenyez idén a WTCR-dobogós Nagy Norbert

Nagy Norbert BMW hegyi-Eb
Vágólapra másolva!
Tizenegy év pályaversenyzésben eltöltött év után 2019-ben új kihívások elé néz Nagy Norbert. A korábbi ETCC (túraautó-Eb) ezüstérmes, túraautó-világkupa (WTCR) dobogós pilótának egy régi álma válik valóra azzal, hogy az idei szezonban a hegyi Európa-bajnokságban indul.

A fiatal magyar pilóta 2018-ban a túrautó-világkupában versenyzett, ahol legjobb eredményét a szlovákiaringi második futamon érte el, melyen második helyen ért célba a későbbi bajnok Gabriele Tarquini mögött. 2019-ben Nagynak régi álma valósul meg azzal, hogy az FIA hegyi Európa-bajnokságban áll rajthoz idén egy BMW E90 volánja mögött.

Ezzel az autóval korábban Magyarország egyik legeredméynesebb hegyi autóversenyzője, Kavecz István (Bongo) versenyzett, aki idén nem vesz részt a hegyi Eb-n, de szerette volna, ha Nagy Norbert - 2016 hegyi magyar bajnoka - viszi pályára az autót, mint a fiatal utánpótlás képviselője. Nagy Norbert természetesen örömmel állt a kihívás elé.

Nagy Norbert ezzel a BMW E90-essel indul a hegyi-Eb-n Forrás: Nagy Norbert

"A hegyi verseny szó hallatán mindig a régi szép emlékek jutnak eszembe, amikor gyerekként néztem a futamokat, hiszen tőlünk pár száz méterre rendezték a mátrai hegyi versenyeket, ezeknek köszönhetően szerettem bele a versenyzésbe. Amikor 2016-ban visszatérhetett a magyar mezőny a parádsasvári új aszfaltcsíkra, különleges érzés volt újra hegyen menni, és csak álmodoztam róla, hogy a hegyi Eb-n is részt veszek majd egyszer. Az, hogy Bongo hegyi BMW-jével tehetem meg ezt a lépést, csak hab a tortán.

Sok évnyi fejlesztés és munka van ebben az autóban, amit kellő elővigyázatossággal kell majd belaknom,

főleg most, hogy ismeretlen pályán leszek" - mondta Nagy Norbert.

Arról pedig, hogy a túraautózás két élvonalbeli sorozata után mik a szakágbeli tervei a fiatal versenyzőnek, egyelőre sejtelmesen nyilatkozott.

A hegyi-Eb első olyan helyszíne, melyen Nagy rajthoz áll, június első hétvégéjén lesz Csehországban, az Ecce-Homo Sternberk tradícionális hegyi pályán. Nagy Norbert az összes hátralévő futamon rajthoz áll.

A 2019-es hegyi-Eb versenynaptára:

június 14-16.: Glasbachrennen, Németország
július 5-7.: Trento Bondone, Olaszország
július 19-21.: Dobšinský kopec, Szlovákia
július 26-28.: Limanowa, Lengyelország
augusztus 16-18.: St. Ursanne - Les Rangiers, Svájc
augusztus 30. - szeptember 1.: GHD Petrol Ilirska Bistrica, Szlovénia
szeptember 13-15.: Buzetski dani, Horvátország