Társoldalunk:

Mégis teljes szezont megy a Herczig, Ferencz rali-páros

2019.06.01. 17:54

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem hagyja ki a rali Európa-bajnokság (ERC) júliusban sorra kerülő olaszországi versenyét a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, így a MOL Racing Team párosa a szezon mind a nyolc futamán rajthoz áll.

A menedzsment szombati közleménye szerint a Volkswagen GTI R5-tel versenyző duó azért döntött úgy, hogy mégis elindul a római futamon, mert csak így van lehetősége megszerezni a szükséges pályarutint.

"Legutóbb kiderült, nagyon nehéz a helyzetünk akkor, ha nincs pályaismeret" - idézte a közlemény Hercziget, aki arra utalt, hogy Lettországban korábban még nem versenyeztek, s csak a 14. helyen zártak.

Herczig NorbertForrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

"Számunkra a római viadal is ugyanolyan sötét lónak számít, mint a lett, és mi már előre gondolkodunk.

Ha jövőre teljes szezont szeretnénk menni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ismeretlen környezetbe kerüljünk, ezért döntöttünk úgy, hogy már az idén megismerkedünk a római gyorsasági szakaszokkal júliusban" - tette hozzá a pilóta.

Herczigék az idei első, Azori-szigeteken rendezett versenyt műszaki hiba miatt nem tudták befejezni, majd a Kanári-szigeteken negyedikek lettek, ezután végeztek a 14. pozícióban Lettországban.

Az ERC-sorozat következő versenyhétvégéjére Lengyelországban kerül sor június végén, majd Olaszország, Csehország és Ciprus következik, a szezon pedig november elején a Nyíregyházán és környékén sorra kerülő magyarországi futammal fejeződik be.