Társoldalunk:

Élete első endurance versenyén vesz részt Tassi Attila

2019.06.01. 10:58

Élete első endurance versenyén vesz részt hétvégén Tassi Attila Japánban. A 24 órás Super Taikyu Series versenysorozat soron következő futamát Japánban, a Fuji International Speedwayen rendezik meg, a Hell Energy által támogatott túraautó-versenyző részvételével.

A hosszú távú versenyen profik és amatőrök egyaránt rajthoz állhatnak, Tassi Attila a KCMG csapatával, Honda Civic Type R FK8 típusú autóval indul. A fiatal versenyző csapattársai a 2015-ös 24 Hours of Le Mans győztese, Matt Howson, a KC Motorgroup tulajdonosa, Paul Ip, és az ausztrál pilóta, Josh Burdon lesznek. A csapat a TCR Class-ben méretteti meg magát a hétvégén.

Tassi Attila újabb kihívást talált magának két WTCR-forduló közöttForrás: Hell Energy Racing Team

„Izgatott vagyok, hogy egy ilyen versenyen is kipróbálhatom magam, nagyon örülök, hogy a KCMG lehetőséget adott erre. iRacingen már többször részt vettem 24 órás versenyen, de élőben még soha, úgyhogy alig várom, hogy a valóságban is átélhessem ezt az élményt. Sokat hallottam már az ilyen endurance versenyek hangulatáról, állítólag teljesen magával ragadja az embert, remélem velem is így lesz. Biztos, hogy lesznek mély pontok, ami a fáradtságot illeti, de helyt fogok állni. Szerintem ez egy nagyon jó tanulásig lehetőség, főleg, hogy két bajnok is van a csapatunkban, akik biztos, hogy sok újat tudnak majd mutatni nekem" – mondta Tassi Attila.

A KC Motorgroup tulajdonosa, Paul Ip is izgatottan beszélt a hétvégéről: „Nagyon lelkesek vagyunk, hogy indulhatunk a Fuji 24 Hours versenyen. Sikeres teszteléseken vagyunk túl, Josh-sal és Attilával pedig növeltük az esélyeinket. Ez az idei második 24 órás verseny, amiben részt vesz a KCMG és további kettőben tervezünk rajthoz állni. Keményen fogunk dolgozni, hogy győzelemmel zárjuk a hétvégét."