Michelisz Norbert futamgyőztes a Nürburgringen!

AUTO - WTCR NURBURGING 2019 Nordschleife allemagne auto championnat du monde circuit course cup europe fia motorsport tourisme wtcr 05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action  during the 2019 FIA WTCR World Touring
05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Nurburgring, Nordschleife, Germany from june 20 to 22 - Photo David Noels / DPPI
Vágólapra másolva!
Második helyről indulva, fantaszikus starttal rajt-cél győzelmet aratott Michelisz Norbert a WTCR németországi első futamán, a világ egyik legnehezebb versenypályáján, a Nürburgring Nordschleifén! A BRC Racing Team magyar versenyző ezzel idén először állhatott a dobogó tetejére. 

Hibátlan rajttal már az első kanyarban első helyen fordult Michelisz Norbert a túraautó-világkupa első nürburgringi futamán. A BRC Racing Team magyar versenyzője remekül helyezkedett a Hyundai i30 N TCR-rel, azonnal zárta az ívet a kívülről próbálkozó, pole pozícióból induló Esteban Guerrieri előtt, aki így nem tudta tartani első helyét a Hondával.

Michelisz hibátlanul kapta el a rajtot Forrás: Origo

A mezőny közepében rögtön a rajt után volt egy kis csetepaté, amiből a francia Yvan uller, és a szabadkártyás Antti Buri jött ki legrosszabbul, mindkettejük számára pár méter után véget ért a verseny.

A több mint 25 kilométeres pályán megtett első kör szinte végig eseménytelen volt, Michelisz végig lila szektoridőket autózott, vagyis senkitől sem zavartatva a mezőny leggyorsabbjaként haladt, folyamatosan maga mögött tartva a könnyebb Hondákat és Vervisch Audiját. Hátul Shedden és Tassi találta meg egymást, a skót nem tudta folytatni a futamot, de a KCMG magyar pilótája visszatért a versenybe a 21. helyen.

Michelisz Norbert idei első futamgyőzelmét a világ egyik legnehezebb pályáján szerezte meg Forrás: David Noels/ DPPI/ David Noels

A második kör végén Rob Huff egy fantasztikus előzéssel az ötödik helyről használta ki, míg előtte Vervisch és Girolami küzdött az egyenesben, egy elképesztően szemfüles húzással mindkét autót megelőzte. Az élen ekkor sem volt változás, Michelisz magabiztosan őrizte előnyét Guerrieri előtt.Az utolsó kör utolsó szektorában Girolami még visszaelőzte Huffot az egyenesben, igazi kerék a keréken akciót láthattak a szurkolók.

A kiegyensúlyozott versenyzés futamgyőzelmet hozott a magyar pilótának, aki idén először állhatott a doboó tetejére. Michelisz Norbert az eredményhirdetés után visszafogottan értékelte az eredményt a helyszínen az Origónak.

"Nagyon örülök, de a fő szempont továbbra is az, hogy ne veszítsem el a távolságot az elsőtől a bajnokságban. Két éve nagyon csalódott voltam, amikor pole-ból második lettem, úgy tűnik, hogy nem az első helyről, hanem a másodikból kell rajtolnom ahhoz, hogy összejöjjön néha a siker. Ezen a hétvégén eddig pályafutásom legjobb teljesítményét nyújtottam, a tegnapi időmérővel, a hiba nélküli körökkel, ma a jó rajttal, a hibátlan három körrel.

Remélem, hogy ezt a formát fent tudom tartani, de hogy győzelmekre ez elég lesz-e a jövőben, az nem feltétlenül rajtam múlik.

Összességében, ha választhattam volna, hogy hol nyerjek a Nürburgring rajta lett volna a listán. Most még egy picit rajtam van a holnapi két futamnak a súlya, de természetesen, ha a harmadik futam után beszélgetnénk, akkor eufórikus állapotban lennénk."

Michelisz győzelmével összetettben feljött a második helyre, lemaradása már csak 28 pont Esteban Guerrieri mögött, aki második lett a futamon a Münnich Motorsport Hondájával. Harmadik helyen csapattársa, Néstor Girolami ért célba. A mezőny másik magyarja, Tassi Attila a huszadik helyen futott be.

A WTCR nürburgringi hétvégéjének második, fordított rajtrácsos futama szombaton 11 órakor, a főfutam pedig 12.20-kor kezdődik.