Társoldalunk:

Dobogóeséllyel áll rajthoz a Hungaroringen Kiss Norbert

2019.06.23. 12:13

Kiss Norbert a negyedik helyről indulhat a kamion Európa-bajnokság hungaroringi fordulójának harmadik futamán, így jobb előjelekkel várhatja a vasárnapi két versenyt, mint szombaton.

A kamion-Eb második fordulójában a Hungaroringre látogatott a mezőny, és bár Kiss Norbert rendkívül bizakodó volt a misanói futamgyőzelme után, a szombati nap nem úgy alakult, ahogy tervezte. Az időmérőn kilencedik lett úgy, hogy a fékei áztak az olajban, a futamokon aztán sikerült javítania, először a hatodik, majd az ötödik helyen intették le.

A javuló tendencia megmaradt vasárnapra, a Q1-es időmérőt gond nélkül vette, a Super Pole-ban pedig a negyedik legjobb időt érte el. Pontosabban a harmadikat, ugyanis ezredmásodpercre ugyanannyit, 2:19.807-et ment, mint Sascha Lenz, de mivel német riválisa futotta meg elsőként ezt az eredményt, ezért ő indulhat a harmadik helyről, Kiss pedig a negyedikről.

Kiss Norbert számára eddig jobban alakul a vasárnap, mint a szombati napForrás: Kiss Norbi/Facebook

A pole-t szombathoz hasonlóan ezúttal is az Eb-címvédő Jochen Hahn szerezte meg, mellőle Steffi Halm indulhat a vasárnapi első futamon.

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert azonban nem volt túl elégedett:
A tegnapi problémáink megoldódtak, az autó ma úgy működött, ahogy szokott, de még az sem hibátlan. Az első köröm inkább biztonsági volt, a másodikban szerintem tudtam volna javítani, és lett volna még esélyünk a második helyre, csak sajnos elrontottam egy váltást, bár ez nem csak az én hibám. Kár érte, a negyedik helyről nyilván rosszabbak az esélyeink, és lehet, hogy ez lesz az első hungaroringi hétvégénk, amikor nem tudok dobogóra állni.

- mondta az Origónak.

A Tankpool24 pilótája arról is beszélt, mennyit jelent neki a közönség biztatása, pont ezért szeretné megörvendeztetni egy dobogóval a szurkolókat, akik rengetegen jöttek ki, hogy buzdítsák.

Sikerült rendbehozni a kamiontForrás: Kiss Norbi Média

A vasárnapi első futam 14 órakor kezdődik, a második - ami egyben a hétvége utolsó versenye – 17 órakor.