Társoldalunk:

Peches napon van túl a Herczig, Ferencz kettős

2019.06.29. 22:07

Nem volt szerencséje az első napon a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettősnek a rali Európa-bajnokság negyedik állomásán, Lengyelországban.

A menedzsment szombati közleménye szerint a MOL Racing Team Volkswagen Polo GTI R5-el versenyző párosa nyolc gyorsasági szakaszt követően a tizedik helyen áll. Volt defektünk, kifutott elénk egy kutya, lassítanunk kellett, az egyik gyorsasági szakaszon lecsúsztunk az útról, szóval nem akartak összeállni a dolgok. Ráadásul a tizedik hely azt jelenti, hogy vasárnap az első rajtpozícióból indulunk, hiszen megfordítják az első 10-et, így ismét mi takarítunk, ami murván hátrányt jelent" - mondta Herczig Norbert. Hozzátette: a helyezéssel nem elégedett, de nincs elkeseredve, a 3. és a 10. hely között nagyon kicsi a különbség.

A Mikolajkiban zajló Eb-futamon vasárnap hat gyorsasági vár a mezőnyre. Herczigék az idei első, Azori-szigeteken rendezett versenyt műszaki hiba miatt nem tudták befejezni, majd a Kanári-szigeteken negyedikek lettek, Lettországban pedig a 14. pozícióban végeztek.