Tragédia a WTCR-ben: meghalt egy fiatal szerelő Vila Realban

AUTO - WTCR PORTUGAL 2019 auto championnat du monde circuit course fia motorsport tourisme
11 BJORK Thed, (SWE), Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co 03 TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july 5 to 7 - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Vágólapra másolva!
Gyászol a WTCR: szombaton este tragikus hirtelenséggel meghalt a Cyan Racing Team egyik szerelője. A húszéves angol csapattag váratlanul rosszul lett Vila Realban, és hiába érkezett szinte azonnal a segítség, nem tudták megmenti az életét. 

Szombat este, nagyjából fél nyolc körül riasztották előbb a helyi ügyeletes orvost a Cyan Racing garázsához, majd az ambuláns autó is megérkezett, néhány perccel később pedig két mentőautó is a helyszínre jött. Sokáig időztek a csapat sátránál, kegyeleti okokból azonban nem készítettünk fotót a történtekről.

A csapat versenyzői, Yann Ehrlacher, Thed Björk, Yvan Muller és Andy Priaulx is döbbent sokkban álldogált a mentőautó körül, ekkor már tudni lehetett, hogy nagy a baj. Előbb arról szóltak a hírek, hogy szívroham miatt lett rosszul a fiatal csapattag, de a legfrissebb információink szerint allergiás sokk okozta halálát. Hiába vitték kórházba, nem tudtak segíteni rajta.

Thed Björköt is megrázták a történtek Forrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

A csapat nem hozza nyilvánosságra a fiatalember nevét addig, amíg a családot és a hozzátartozókat hivatalosan nem értesítették. Azt sem közölték, melyik pilótával, melyik autón dolgozott, de úgy tudjuk, a gumikért felelős részlegen dolgozott.

A Cyan Racing vezetője, Christian Dahl megtörve kommentálta a történteket: „Legmélyebb együttérzésünk a családdal és a barátokkal. Fiatal és fontos tagja volt a csapatunknak, rettentően fog hiányozni.”