A halott WTCR-es szerelő családja kérte a csapatot, hogy versenyezzenek

AUTO - WTCR PORTUGAL 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport TOURISME MONTEIRO Tiago, (POR), KCMG, Honda Civic Type R TCR, portrait celebrating victory during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july 5
MONTEIRO Tiago, (POR), KCMG, Honda Civic Type R TCR, portrait celebrating victory during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july 5 to 7 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Érzelmes sajtótájékoztatót tartottak a túraautó-világkupa Vila Real-i főfutamának dobogósai. A győztes helyi kedvenc Tiago Monteiro, a második helyezett Yann Ehrlacher és a harmadikként célba érő Yvan Muller egyaránt a Cyan Racing szombaton este tragikus váratlansággal elhunyt 21 éves csapattagja emlékére ajánlotta a pódiumot. 

„Az, hogy mi most itt ülünk, hogy az unokaöcsémmel, Yannal együtt dobogóra tudtunk állni, az a válasz a tragédiára, ami este történt.

Amikor éjfélkor megtudtuk a tragikus hírt, egyszerűen fogalmunk sem volt, hogy mit tegyünk,

hogy hogyan lehet, egyáltalán kell-e ilyenkor tovább dolgozni.

Kevin családja azonban arra kért minket, menjünk, csináljuk, versenyezzünk”

– mondta az újságíróknak a harmadik helyezett Yvan Muller.

A győztes Tiago Monteiro arról beszélt, milyen nehéz volt a történtek után autóba ülni, épp ezért nem volt kérdés számára, hogy majdnem halálos balesetéből való felépülése utáni első győzelmét a Cyan Racing elhunyt szerelőjének ajánlja.

Tiago Monteiro újra a csúcson, miközben nagyon is a földön jár Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Érzelmes és szintén komplikált pillanatokról beszélt Yann Ehrlacher is, akit szemmel láthatóan nagyon megviseltek a történtek. Már az időmérő után is a könnyeivel küszködve válaszolt az újságíróknak, a sajtótájékoztatón is csak szűkszavúan csatlakozott az előtte szólókhoz.