Társoldalunk:

Elhagyhatta a kórházat a Veszprém-ralin szörnyű balesetet szenvedett navigátor

2019.07.20. 08:09

Két héttel a Veszprém-ralin történt rémisztő baleset után mosolyogva hagyhatta el a kórházat Pardi Kata navigátor, aki a napokban személyesen is megismerhette a hős szurkolókat, akik megmentették ő és társa, Neukirchner András autóversenyző életét.

Novák Erik családjával és barátjával, Kucsera Antallal nézőként volt jelen a bajnoki futamon, amelynek első gyorsasági szakaszán Neukirchnerék Hondája fának csapódott, majd kigyulladt. A két férfi azonnal az autóban rekedt navigátor segítségére sietett, s a járműből kimászó, majd összeeső pilótát is biztonságba helyezte.

Ketten húzták ki az autóból a szerencsétlenül járt ralisokatForrás: BM OKF

Neukirchnernek a sípcsontja, Pardinak pedig a comb-, boka- és kulcscsontja tört el, de a legfontosabb, hogy mindkettejük állapota javul, s a navigátor néhány napja már mosolygósan mondhatott köszönetet megmentőinek.

„Jó volt találkozni Erikékkel, köszönetet mondtam nekik, valószínűleg a jövőben is tartani fogjuk a kapcsolatot – mondta a Blikknek Pardi, aki pénteken a kórházat is elhagyhatta. – Vannak még fájdalmaim, de összességében jól érzem magam,  szerencsére mindig is pozitív hozzáállás jellemzett. Az égési sérüléseim egészen jól gyógyulnak, a combomat és a bokámat megműtötték, a kulcscsontom is gyógyul. Lehet, hogy még egy bokaműtéten át kell esnem majd, és persze gyógytornára kell járjak a későbbiekben."

Novák Erik és barátai mentették meg Kata és autóversenyző társa, András életétForrás: Facebook

Novák hőstettéért kitüntetésben is részesült, de többet jelent számára, hogy láthatta, Pardi felépülése jól halad. 

„Örülök, hogy egy kicsit megismerhettük egymást, a legfontosabb, hogy Katáék jól vannak, és pozitívak tudtak maradni" – mondta a lapnak a férfi. 

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is meglátogatta Pardit.

„Igen, Kata már mosolyog, és mindezt teszi olyan pozitív energiával, amit szavakba önteni se tudok! Talán ez a legfontosabb hír, de ne menjünk el amellett, hogy a veszprémi hősöket, akik kimentették őt az égő autóból, hivatalosan is kitüntették cselekedetükért"  – írta közösségi oldalán.

Novák Erik, Kucsera Antal és az eset után a lángok eloltásában segédkező tűzoltó, Tamás Dániel katasztrófavédelmi emlékplakettet kapott Dányi Béla Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatótól.

„Nagyon jó érzés volt átvenni a dandártábornoktól a kitüntetést, de nem ezért tettük, amit tettünk" – fogalmazott Novák.