Michelisz jelentősen ledolgozott hátrányából az első kínai futamon

AUTO - WTCR  NINGBO -  2019 Chine auto championnat du monde circuit course cup fia motorsport tourisme wtcr MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait  during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Nin
MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Ningbo from September 13 to 15 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Okos gumitaktikával, tökéletes csapatmunkával jelentősen ledolgozott összetettbeli lemaradásából Michelisz Norbert azzal, hogy negyedik lett a túraautó-világkupa első kínai futamán. A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar versenyzője a negyedik helyről indult, és bár az utolsó körökben agresszíven támadta az előtte haladó Mikel Azconát, nem tudott előrébb jönni. Helyezésének köszönhetően a bajnokságban 9 pontra csökkent a hátránya az első helyen álló Esteban Guerrierihez képest. 

Az argentin versenye balszerencsésen indult, a rajtrácson magától bekapcsolt az autó tűzoltó készüléke, emiatt visszatolták a garázsba, és csak a boxutcából indult a mezőny után. A Münnich Motorsport versenyzője végül nem szerzett pontot, 231 ponttal vezeti továbbra is a pontversenyt, Michelisz pedig 222 ponttal a második.

Michelisz kihozta a maximumot az első kínai versenyből Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A futamot a pole pozícióból rajtoló Yvan Muller nyerte meg a hazai pályán szereplő Lynk and Cóval. A kínai Ma Csingua lett a második az Alfával, és Mikel Azcona a harmadik.

Michelisz okos taktikával a verseny első felében óvta a gumikat, mögötte pedig csapattársai, Nick Catsburg és Augusto Farfus játszottak hátvéd szerepet. Azcona gumijai elfogytak a táv végére, így kerülhetett mögötte támadási pozícióba Michelisz. A spanyol agresszívan védekezett, a magyar agresszívan támadott, végül mindketten maradtuk a helyükön.

Tassi Attila a Hondával nem szerzett pontot.

Folytatás vasárnap, magyar idő szerint hajnali 3-kor a második időmérővel, majd délelőtt a második és a harmadik futammal.