Vágólapra másolva!
Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. A jaramai szezonzáró után arról, hogyan értékeli az évadot, és milyen versenye következik október végén.

Nem volt olyan rossz év ez, voltunk másodikok a bajnokságban, sokáig a harmadik hely is lőtávolságban volt. Mostban és Le Mans-ban ment el végül az összetett dobogó. Csehországban én hibáztam, mert rámentem a vonalra, hogy elkerüljek egy rajtbalesetet, amiért aztán megbüntettek, Franciaországban pedig volt füstölés, ütközés, motorhiba, azaz minden, csak pont nem. Az összetettbeli helyezésünk egyáltalán nem reprezentatív, mert ezek a hétvégék lehúzták a teljesítményünket.

Ami biztos, hogy ezt a motort nyugdíjazni kellene, muszáj lépni valamit.

Hogy ez összejön-e, az a jövő zenéje, a tárgyalások folynak róla. Az is biztos, hogy nagyon élveztem, hogy itthon készítettük fel a kamiont, örülök, hogy össze tudtuk rakni ezt a csapatot, jól működött a kecskeméti műhely egész szezonban. Jól működtek az utazások is a versenyhétvégékre, minden gördülékenyen ment, nem volt semmi zűr a kamionok szállításával.

Az pedig, hogy voltak technikai problémák, szinte elkerülhetetlen, hiszen egy ilyen sorozatban nehéz olyan technikát letenni az asztalra, amelyiknek soha semmi baja nincsen, amelyik kiáll minden ütközést.

Igazi hullámvasút volt ez a szezon a Tankpool24 pilótájának Forrás: kissnorbi.com

A cél az lenne, hogy elöl legyünk, ahol nincsenek balesetek, nincsenek olyan csaták, amik technikai hibát okoznak. Az viszont pozitív, hogy idén kormányprobléma miatt egyszer se kellett félreállnom, tavaly háromszor is volt ilyen. De nemcsak az itthoni csapattal, hanem a németekkel is jól ment a közös munka a versenyhétvégéken. Beszéltünk is a folytatásról a tulajdonosokkal, szeretnék folytatni az együttműködést.

Ezen a héten még szeretnék kicsit pihenni, jövő héten pedig várhatóan elkezdjük a felkészülést az első FIA Motorsport Games-re, amit október 31. és november 3. között rendeznek Olaszországban. Abban a megtiszteltetésben van részem, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az én pályázatomat választotta ki túraautó kategóriában, úgyhogy a Team Unicorse Alfa Romeo Giuliettájával indulok majd Vallelungában. Tesztelni fogunk, van három hetünk ismerkedni az autóval.

Nagyon jó érzés, hogy én képviselhetem Magyarországot az első motorsport-olimpiának is nevezett rendezvényen.

Köszönöm a szurkolóimnak és a támogatóimnak az egész évi biztatást és támogatást, remélem, hogy jövőre még jobb eredménnyel végzünk a bajnokságban.