Egyedi tervezésű, top kategóriás autóval folytatja a magyar ralipáros

Vígh Milán, Thoth Zsolt, rali
Vágólapra másolva!
A Millersport Rally Team pilótája, Vígh Milán és navigátora Thoth Zsolt Spanyolországba utazott, hogy az ARVidal Racing csapat új, egyedi fejlesztését, a Suzuki Motorsport Iberica teljeskörű gyári támogatásával elkészült Suzuki R+N5 versenyautót tesztelje.

Vígh Milán másfél évvel ezelőtt találkozott először az ARVidal Racinggel és az általuk fejlesztett autóval, amibe azonnal bele is szeretett.

"Éreztem, hogy nekem ezt az autót vezetnem kell. Az is nagy hatással volt rám, hogy az autó fejlesztésében és tesztelésében a világ élvonalába tartozó, Alekszei Lukjanuk ralipilóta is részt vett" – mondta el Vígh az összkerékhajtású, 1.6 literes négyhengeres turbós motorral ellátott, 300 lóerős autóról.

2019 elején aztán a komplett magyar csapat Madridba utazott egy versenyhétvégére, ahol testközelből láthatták, mit tud élesben leendő autójuk, valamint megismerkedhettek gyár szervízcsapatával is. Az első utat aztán ősz végén egy újabb követte, amikor már a magyar páros is kipróbálhatta kifejezetten számukra készülő Suzuki R+N5 versenyautót.

A magyar versenyzőnek és csapatának már konkrét elképzelései vannak a jövőt illetően, aminek a háttérmunkálatai már hónapok óta folynak.

Mindent meg szeretnénk tenni, hogy nemzetközi színtéren próbáljuk ki magunkat. A jelenleg megépített autó megfelel minden nemzetközi elvárt kritériumnak, és van kategóriája isj. Nekem, mint versenyzőnek szükségem van a változatosságra és azt gondolom, hogy ez az autó is európai színtérre való. Így leginkább a MITROPA Kupa (egy N csoportos közép-európai versenysorozat), ami érdekel minket" – mondta el Vígh Milán.