Társoldalunk:

Michelisz szerint a világkupa megnyerése még jobb versenyzővé teszi

2020.01.19. 11:43

A tavalyi túraautó világkupa megnyerése után Michelisz Norbert alig várja, hogy újabb sikerekért küzdhessen az áprilisban kezdődő következő szezon során. Elárulta azt is, melyik pályán szeretne versenyezni, elméletileg lehetősége is nyílna erre.

A magyar gyorsasági autósport legnagyobb sikerét érte el Michelisz Norbert azzal, hogy 2019-ben megnyerte a túraautó világkupát (FIA WTCR), ezzel megkoronázta a 2005-ben megkezdett, 2010 óta pedig világbajnoki szinten zajló pályafutását.

A 35 esztendős pilóta már tavaly is kiemelte, hogy milyen nagy szerepet játszott a versenyképességében az, hogy rendezett háttérrel és tapasztalattal felvértezve küzdhetett ellenfeleivel szemben, és úgy véli, a 2019-es diadala újabb lökést adhat neki.

Michelisz tavaly történelmi sikert ért el - GalériaForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

„Alig várom, hogy ismét ilyen helyzetben lehessek – utalt a bajnoki címre a WTCR hivatalos honlapján. – Ez győzelem és a vele járó pszichológiai plusz még jobb versenyzővé tesz majd a további szezonok során. Amikor az ember megnyer egy versenyt, elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy újabb futamokon is győzzön, a következő célja pedig a bajnokság elhódítása” – mondta, majd hozzátette, az első után újabb bajnoki címre hajtana. 

Eddigi pályafutása során Michelisz több legendás helyszínen is versenyzett, ráadásul a hírhedt makaói pályán és a Nürburgringen is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Ennek ellenére maradt még tétel az autóversenyzői bakancslistáján, ezért örömmel fogadta a hírt, hogy az Ausztráliában rendezett 1000 kilométeres, bathursti verseny alternatívájaként 2020-tól 500 kilométeres versenyt szerveznek a WTCR mezőnyét is alkotó, TCR kategóriás autók részére. Ez a világkupa versenynaptárának nem része, de Michelisz nem bánná, ha az lenne.

Egy kör a TCR-es Hyundai volánja mögött a Mount Panorama pályán a szimulátorban

„Ha kívánhatnék egy pályát, ahol versenyezni szeretnék, akkor Bathurst lenne az – nyilatkozta a BRC Hyundai N Squadra Corse pilótája. – Számomra az az egyik legjobb pálya a világon. Versenyzünk Makaóban és a Nürburgringen is, ha ezt kombinálhatnánk Bathursttel, az nekem álomszerű lenne” – mondta.