Vágólapra másolva!
A Volkswagen visszavonulásának következtében kiszáll a túraautó-világkupából ügyfélcsapatuk, a Sébastien Loeb Racing is. Két korábbi világbajnok is ülés nélkül maradhat.

Az Audi egyik ügyfélcsapata, a WRT után a Sébastien Loeb Racing (SLR) is megerősítette, hogy az idei szezon során nem indít autókat a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyében. A döntés hátterében az áll, hogy az Audi mellett a konszernhez kötődő Volkswagen sem készít új TCR-kategóriás autót, sőt, a fejlesztésekkel is felhagy.

Korábban pletykáltak arról, hogy az SLR pilótája, Mehdi Bennani erős pénzügyi hátterével, teljesen privát csapatként pályán maradnak a Volkswagenek, de Jean Philippe Nicolao, az SLR technikai menedzsere a Touringcartimes kérdésére megerősítette, hogy az istálló az idén távol marad a WTCR-től.

Az SLR távozása miatt Huffnak sincs ülése 2020-ra a WTCR-ben Forrás: Clement Marin / DPPI/Clement Marin

„Szeretnénk folytatni a túraautó-versenyzést, hogy kihasználhassuk az elmúlt hat év során gyűjtött tapasztalatunkat. Jelenleg mindenféle lehetőséget megvizsgálunk” – tette hozzá a szakember. Az SLR 2015 és 2017 között privát Citroëneket futtatott a túraautó-világbajnokságban, majd Volkswagennel folytatta a WTCR-ben.

A döntés Johan Kristoffersson, Rob Huff, Medhi Bennani és Benjamin Leucther helyét ingatja meg a mezőnyben. A svéd pilóta korábbi kétszeres ralikrossz-világbajnok, brit csapattársa pedig a WTCC-világbajnoka volt. Huff decemberben elismerte, nem rendelkezett ajánlattal a 2020-as szezonra a WTCR-ben.

Kristoffersson ralikrosszban ért el nagy sikereket, de a WTCR-ben is nyert futamot Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

„Az elmúlt 15 év során ez az első alkalom, hogy nem vagyok magabiztos a részvétellel kapcsolatban – utalt a szaklapnak a 2020-as szezonra. – Minden más versenyzőnél régebb óta itt vagyok, a legtöbb versenyen indultam is, és kicsit csodálkozom, mert senki sem lépett velem kapcsolatba. Én megkerestem néhány embert, de most úgy néz ki, otthon üldögélek majd.”

A WRT (Leopard Racing Team) és az SLR kiválásával 6 autó eltűnhet az eddigi 26 fős mezőnyből, ráadásul a Team Mulsanne-t Alfa Romeókkal ellátó Romeo Ferraris is bejelentette, hogy távozik a WTCR-ből, ami további 2 autót jelent. A 2020-as szezon április 3-5. között kezdődik Marokkóban, majd április 24-26 között a Hungaroringre érkeznek a versenyzők.