Michelisz riválisának csapatánál versenyez tovább Tassi a WTCR-ben

WTCR, Esteban Guerrieri, Münnich Motorsport Honda, Malajzia
86 GUERRIERI Esteban, (ARG), All-inkl.com Münnich Motorsport, Honda Civic Type R TCR, 08 FARFUS Augusto, (BRA), BRC Hyundai N Lukoil Racing Team, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Malaysia, at Sepang from december 13 to 15 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az idei szezontól mind a négy WTCR-es Hondát a Münnich Motorsport indítja, jelentette be a német csapat. Ez azt jelenti, hogy Tassi Attila ahhoz az istállóhoz kerül, ami Michelisz Norbert legnagyobb 2019-es riválisát, Esteban Guerrierit is versenyezteti.

A Münnich Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy a túraautó-világkupa (FIA WTCR) idei szezonjától mind a négy Hondát ők indítják majd All-Inkl.com és All-Inkl.de Münnich Motorsport néven. A WTCR létrehozása óta érdekelt csapat tavalyig csak két autót versenyeztetett a mezőnyben, Tassi Attila és Tiago Monteiro hátországát a hongkongi KCMG adta.

Ez azt jelenti, hogy Tassi ahhoz az istállóhoz kerül, ahol Michelisz Norbert tavalyi legnagyobb ellenfele, Esteban Guerrieri is versenyez, azt viszont egyelőre nem árulták el, hogy a pilóták milyen párosításban szerepelnek majd a 2020-as szezon során, így elképzelhető, hogy Tassi ezúttal nem Monteiro, hanem Guerrieri vagy Néstor Girolami oldalán áll rajthoz.

A Münnich Motorsport az idei évtől négy Hondát indít a WTCR-ben Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

„Az biztos, hogy a két csapat szorosan együttműködik majd, megosztják az adatokat és az információt is – jelentette ki Dominic Greiner csapatfőnök. – A pályán viszont különálló csapatokat alkotnak majd és mind a négy pilótának egyenlő esélyeket biztosítunk a győzelemre” – tette hozzá a német szakember, aki elismerte, nagy fába vágták a fejszéjüket, de kihívásként értékeli a helyzetet.

A Münnich Motorsport továbbra is Honda Civic Type-R TCR-eket indít a világkupában.

A német csapat tavaly alig maradt le az egyéni- és a csapatverseny megnyeréséről is, Guerrieri az utolsó futam során néhány pillanatig esélyes volt a világkupa elhódítására, de egy baleset következményeként ismét Michelisz felé billent a mérleg nyelve. Greiner szerint világos, hogy a további céljuk csak a győzelem lehet.

Tassi Attila továbbra is Hondával versenyez, de számára új szervizháttérrel Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

„Annyira közel kerültünk ehhez az elmúlt szezon során, de Malajziát emelt fővel hagytuk el, és az új szezont még nagyobb motivációval kezdjük. A szerelőink 2019-ben kiváló munkát végeztek, teljes gőzzel dolgozunk, hogy felépítsük az autókat, és megkezdjük a tesztelést. Köszönet a szerelőinknek és a csapatunk összes tagjának, mert teljesen felkészültek és erősek leszünk már az első fordulótól.”

A WTCR spanyolországi kollektív tesztjét a promóter elővigyázatosságból lemondta,

és gazdasági okokból korábban törölték a marokkói nyitófordulót is, illetve számos megszorítást is életbe léptettek. A tízfordulós sorozat jelen állás szerint 2020. április 24-26. között a Hungaroringen indul.