Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert csapatától a világkupa-győztest is versenyeztető BRC Racing Teamhez igazol Nagy Dániel, és 2020-ban ismét az Európa-bajnokság mezőnyében szerepel majd. Már tesztelt is a Hyundait használó olasz csapatnál.

Féléves kihagyás után visszatért a versenypályákra Nagy Dániel, és bejelentette, hogy 2020-ban a BRC Racing Team színeiben folytatja a pályafutását. A 21 esztendős versenyző korábban a Zengő Motorsport és a M1RA kötelékét is erősítette, Michelisz Norbert csapatával futamgyőzelmet is szerzett a TCR Europe-ban, a WTCR 2018-as hungaroringi hétvégéjén pedig szabadkártyásként 2. lett.

Nagy Dániel újra a TCR Europe mezőnyében versenyez Forrás: Gaál László

Most nem Michelisz istállójával, hanem a világkupa-győztest versenyeztető olasz csapattal tér vissza az Európa-bajnokság mezőnyébe, március elején már részt vett az első, franciaországi tesztelésen is, ahol a korábban már megismert Hyundai i30 N TCR volánja mögé ülhetett. A BRC több pilótát is indít a mezőnyben, egyelőre csak Nagy Dánielt jelentették be.

– nyilatkozta a 99-es rajtszámot választó versenyző. – Már nagy tapasztalattal rendelkezem a Hyundai kapcsán, az idén is egy ilyen autót fogok vezetni, és a csapattal is hamar egy hullámhosszra kerültünk. Továbbra is arra koncentrálok, hogy fejlődjek versenyzőként, de már nagyon szeretnék futamokat is nyerni.”

Nagy Dániel vlogot is indított

Gabriele Rizzo, a BRC csapatfőnöke büszkeségnek nevezte, hogy a TCR Europe-ban is rajthoz áll a csapata, és üdvözölte Nagy Dánielt az istállónál. Azt ígérte, hogy minden versenyen mindent megtesznek a győzelmi esélyekért és a bajnoki címre is hajtani fognak. „A bajnokság színvonalasabb lesz az előző szezonoknál, ezért már megkezdtük a tesztelést is” – mondta.

Az eredeti tervek szerint a TCR-szezon május elején, Spában rajtolna,

a koronavírus miatt azonban várhatóan ez a sorozat is csúszik. Összesen 7 fordulóból áll majd a szezon, Spa után a Red Bull Ring, Oschersleben, Paul Ricard, Zolder, Monza és Barcelona szerepel a listában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a M1RA és a Zengő Motorsport az idén milyen versenyzői felállásokkal és pontosan mely bajnokságokban indul majd.