Társoldalunk:

A június 21-re tervezett német futamot is elhalasztják a MotoGP-ben

2020.04.17. 14:10

Leghamarabb június végén kezdődhet el a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei szezonja, a június 21-re tervezett Német Nagydíjat ugyanis a koronavírus-járvány miatt a szervezők elhalasztják.

Németországban a héten meghosszabbították a tömegrendezvények megtartására vonatkozó tiltást, így augusztus végéig nem lehet ilyen eseményeket rendezni.

A gyorsaságimotoros-vb idénye a kelet-németországi Sachsenringen kezdődhetett volna, az azt megelőző versenyeket ugyanis kivétel nélkül halasztani kellett a járvány miatt.

A szervező ADAC pénteki közleménye szerint a világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló Dornával jelenleg is folynak az egyeztetések arra vonatkozóan, hogy új dátumot találjanak a németországi futamnak.

  A szurkolók és a résztvevők egészsége a legfontosabb, a már megváltott belépőjegyek pedig az új időpontra is érvényesek lesznek, ezért türelmet kérünk a rajongóktól

– írta az ADAC.

A MotoGP versenynaptárában a következő forduló június 28-án a Holland Nagydíj lenne, de ennek megrendezése szintén kérdéses, aztán július 12-én Finnország következne.

A versenysorozat katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi, argentin, spanyolországi, francia, olasz és katalán viadalt viszont elhalasztották.