Társoldalunk:

Debütáló futamot kellett törölni a rali-vb programjából

2020.06.04. 13:33

A koronavírus-járvány hatására törölték az Új-Zéland ralit, amely ebben az idényben csatlakozott volna a világbajnoki (WRC) sorozathoz.

A rendezők csütörtökön jelentették be, hogy a világjárvány okozta folyamatos változások nyomán nem kerül sor a szeptember első hetére tervezett, Auckland környéki viadalra, amely 2012 után tért volna vissza a vb-programba.

Sebastien Ogier a korzikai futamonForrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

"Figyelembe véve, hogy a határaink jelenleg zárva vannak a nemzetközi utazások előtt, és hogy milyen logisztikára lenne szükség az érkező szurkolók ezreinek elszállásolásához, a 2020-as rendezés nem lenne praktikus" - fogalmazott a versenyigazgató Michael Goldstein.

A világbajnokságból a pandémia elterjedése előtt három versenyt rendeztek meg, a folytatás pedig - jelenlegi állás szerint - szeptember végén Törökországban lehet. Eddig több fordulót töröltek vagy halasztottak, szerdán az augusztusra tervezett finnországi futamot vették ki a programból.

A pontversenyben a hatszoros világbajnok francia Sebastien Ogier áll az élen, nyolc ponttal megelőzve az ugyancsak Toyotával versenyző brit Elfyn Evanst.