Társoldalunk:

A Salgó Ralira is ellátogatott a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke

2020.07.19. 11:14

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke személyesen tekintette meg a helyszínen a rali országos bajnokság idénynyitó futamának, a Salgó Ralinak az előkészületeit, és részt vett a verseny rajtceremóniáján is.

A 74 éves sportvezető Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének a meghívására utazott el az esemény salgótarjáni központjába, ahol megtekintette a közlekedésbiztonsági tanpályát, valamint a szervizparkot is. 
"Életemben először járok Magyarországon raliversenyen, és nagy öröm a számomra, hogy ilyen sok induló és ennyi néző kíváncsi a szezonnyitó futamra" - mondta az ünnepélyes rajtceremónián Todt, aki navigátorként kezdte versenyzői pályafutását. "Mivel ebben a szakágban versenyeztem, különösen jó látni, hogy ennyire sokan űzik professzionális szinten. Nagyon fontos és pozitív, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével egy időben két kiemelt sporteseményt is rendeznek Magyarországon, egyrészt a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, másrészt pedig a Salgó Ralit" - hangsúlyozta a FIA elnöke. 

Budapest, 2020. július 16. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA elnökét (b) fogadja Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a Liszt Ferenc-repülőtér 1-es termináljánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A salgótarjáni központtal zajló vasárnapi ob-futam a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenye is egyben, így csaknem 200 autóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a viadalon. 

Az FIA elnöke korábban még soha nem járt magyar bajnoki raliversenyen, ezért különösen nagy öröm volt számunkra, hogy Todt elnök úr elfogadta a meghívásomat, és a jelenlétével megtisztelte az eseményt" - mondta az MTI-nek Oláh Gyárfás MNASZ-elnök.

A hatfutamosra tervezett országos bajnokság első viadalán kilenc gyorsasági szakaszt és 121,29 kilométeres versenytávot kell teljesítenie a mezőnynek.