Társoldalunk:

A gyorsaságimotoros Kovács Bálint győzelemmel hangolt a 24 órás Le Mans-i viadalra

2020.07.27. 21:18

Pályafutása első 1000 köbcentiméteres kategóriájú versenyét megnyerte Kovács Bálint, a H-Moto Team gyorsaságimotorosa a nemzetközi Alpok-Adria Bajnokság Pannoniaringen rendezett hétvégi első fordulóján.

A 18 éves versenyző, aki az augusztusban sorra kerülő Le Mans-i 24 órás viadalra készül, a cseh NEXT2Projekt csapat Yamaha R1-esével állt rajthoz a sorozat idénynyitóján a legnagyobb géposztályban, a Superbike-ban. Kovács az időmérő edzésen elért ötödik pozíciót váltotta futamgyőzelemre, majd a hétvége második versenyén harmadik lett, ezzel az összetett pontversenyben a második helyen áll.

Összességében nagyon jó bemutatkozás volt ez ebben a kategóriában különösen úgy, hogy ezen a pályán megfutott eddigi legjobb köridőmön is sikerült javítanom" - nyilatkozta a Kovács Bálint.

Kovács Bálint pályafutása első 1000 köbcentiméteres kategóriájú versenyét megnyerteForrás: JOERG KLOEPPNER/Jk Sportsfoto

A H-Moto Team másik versenyzője, Kakuszi Ádám a Supersport 300-as kategóriában a 15. helyről rajtolva ötödikként ért célba.

A Supersport-világbajnokság hétvégén Jerezben sorra kerülő szezonnyitójára készülő Sebestyén Péter szombaton rajthoz állt a Supersport 600-as géposztályban, és a papírformának megfelelően meg is nyerte a versenyt.

Az Alpok-Adria Bajnokság szeptember első hétvégéjén, Rijekában folytatódik.