A magyar ralisnak nehéz volt autóba ülni versenyzőtársa halála után

TÓTH Zsolt, Miskolc-rali - Halálos baleset, leállították a versenyt
Nagyvisnyó, 2020. augusztus 15. Összetört versenyautó a Miskolc-rali Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán 2020. augusztus 15-én. A Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros a második gyorsasági szakaszon szenvedett versenybalesetet, amelynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. Dudás nem sérült meg komolyabban, de sokkos állapotba került. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A rali Európa-bajnokság lettországi futamának ERC2-kategóriáját megnyerő Érdi Tibor elmondta, nehéz volt autóba ülniük Tóth Zsolt múlt szombati tragikus balesete után.

"A tragédia után, egy órával később kezdődött a verseny számunkra, és rányomta a bélyegét a tempónkra. Nehéz volt beülni az autóba, de valahogy ki kellett kapcsolnunk a történteket" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Érdi.

Augusztus 15-én reggel 9 óra után nem sokkal, a Miskolc-rali gyorsasági szakaszán, Bánkút-Mályinka között, a Rally1-es kategóriában versenyző Tóth Zsolt navigátor és Dudás Gergő sofőr versenyautója kisodródott és egy fának csapódott.

A balesetben a navigátor súlyosan megsérült, majd a helyszínen meghalt, a versenyt pedig leállították és később sem folytatták.

Rendőr helyszínel annak a balesetnek a helyszínén, amely a Miskolc Rally Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szaszán történt 2020. augusztus 15-én. MTI/Vajda János Forrás: MTI/Vajda János

A Liepaja-ralit az ERC2-kategóriában megnyerő Érdi Tibor elmondta, megerőltető volt számukra az elmúlt hét. A kvalifikáció során taktikázniuk kellett, hogy a murvás pályán ne az elsők között kelljen rajtolniuk, így végül harmincadikként vágtak neki a viadalnak.

"Szépen kiépítettünk egy előnyt az első napon, de nem számítottunk rá, hogy a második körben elromlik az autónk. Csak bízni tudtunk benne, hogy kibírja a technika, és az előnyünk elég lesz, hogy megtartsuk a vezetést" - nyilatkozta.

Csúnyán összetört az autó a balesetben augusztus 15-én. MTI/Vajda János Forrás: MTI/Vajda János

"Én már kétszer átéltem, hogy egy megnyert versenyen kiestünk, de ezúttal be tudtuk osztani az előnyt. Ha egyszer abbahagyom a pályafutásomat, biztosan jó szájízzel fogok erre a versenyre visszaemlékezni" - mondta Érdi. A pilóta kijelentette, legközelebb szeptember 17-19-én az Azori-szigeteken állnak rajthoz, és céljuk az ERC2-kategória megnyerése, ami korábban már kétszer sikerült nekik.