Valentino Rossi jövőre is versenyezni fog

Horizontal
Monster Energy Yamaha's Italian rider Valentino Rossi rides his bike during the Moto GP Czech Grand Prix at Masaryk circuit in Brno on August 9, 2020. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A 41 éves, kilencszeres világbajnok Valentino Rossi egy évvel meghosszabbította szerződését a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben szereplő Yamaha-csapatnál.

"Sokat gondolkodtam, mielőtt meghoztam ezt a döntést, mert egyre nagyobb a kihívás" - mondta az olasz versenyző szombaton.
Hozzátette, ahhoz, hogy a MotoGP élmezőnyében szerepelhessen, sokat és keményen kell dolgozni, minden nap edzeni, és élsportolóhoz méltó életet élni, de mindezt még mindig szereti, és továbbra is versenyezni akar.
Januárban jelentették be, hogy Rossi helyet cserél a francia Fabio Quartararóval, aki így a gyári Yamaha csapatban versenyez a spanyol Maverick Vinales mellett. Ennek ellenére az olasz is megkapja a japánok teljes gyári támogatását jövőre. A Petronas Yamaha csapatban honfitársával, Franco Morbidellivel szerepel majd együtt.

Rossi marad a Yamahánál Forrás: AFP/Joe Klamar

A MotoGP-ben hétszeres világbajnok Rossi az egyetlen, aki több mint 400 nagydíjon vett részt, ezek közül 89-et nyert meg.

- mondta Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója.
Emlékeztetett, hogy Rossinak ez a 25. idénye a világbajnokság mezőnyében, és a 15. éve a Yamahánál.
Jarvis hozzátette, nem lett volna méltó, ha egy ilyen kiváló versenyző a koronavírus-járvány miatt megcsonkított idény végén vonul vissza.