Társoldalunk:

Belgium után Tassi a Nordschleifén is dobogós a WTCR-ben

2020.09.26. 10:40

Michelisz Norbert távollétében is magyar siker született a WTCR németországi fordulóján, Tassi Attila legjobb hondásként a 3. helyezett lett, így a belgiumi forduló után a Nordschleifén is dobogós lett. A Zengő Motorsport spanyol pilótája, Mikel Azcona is szép eredményt ért el.

Az első futamon látottakhoz hasonló körülmények fogadták a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyét a Nordschleifén: a korábbi esőzések nyomán nedves pályán készültek a versenyzők a rajtra, ami ezúttal is a biztonsági autó mögött zajlott. Ez kedvező volt a pole pozícióból kezdő Néstor Girolaminak, a pénteki versenyen nagyot autózó Yann Ehrlacher ellen.

Ehrlacher győzött szombatonForrás: Joao Filipe / DPPI/Joao Filipe

A Honda versenyzője megtartotta a vezetést a Lynk & Cóval a bajnoki pontverseny élén álló franciával szemben, és a 3-4. helyen is szintén a japán és a kínai márka autói csatáztak Tassi Attila és Thed Björk révén.

A magyar versenyző a pénteki kiesése után ismét jól kezdte a versenyt, az első körben tartotta magát a gyorsabbnak tűnő svéd pilótával szemben, de a második kör elején Björk kihasználta, hogy Tassi elfékezte magát a célegyenes végén. Addigra már Ehrlacher is megelőzte Girolamit, így a Lynk & Co versenyzői átvették az 1. és a 3. helyet.

Az első körben a pénteki futam privát legjobbja, Tom Coronel hibázott, ezzel a pénteki összetett győztes, Esteban Guerrieri feljött az 5. helyre a Zengő Motorsport versenyzője, Mikel Azcona előtt.

Tassi kihozta a legtöbbet a versenyből és újra dobogóra állhatottForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A futam első harmada során a holland kicsúszása volt az egyetlen komolyabb incidens, a második körben pedig Gilles Magnus ütközése borzolta a kedélyeket. Az Audival versenyző pilóta orral a gumifalba fúródott, ezért sokáig sárga zászló volt érvényben.

Újabb büntetés a rajt miatt

A belgiumi nyitófordulóhoz hasonlóan ismét büntetést kapott egy esélyes elrontott rajt miatt, ezúttal a hondás Girolami kapott 30 másodpercet, amit a verseny jellegéből adódóan csak a futam végén lehetett érvényesíteni. Ettől függetlenül Björk már a pályán megelőzte, így a Lynk & Co sima kettős győzelmet ért el, a 3. helyen pedig Tassit értékelték, aki Girolami büntetése révén a legjobb hondás lett.

A verseny utolsó harmadában nagyot csatázott a tényleges 7. helyért Yvan Muller és Coronel, a francia veterán végül megelőzte az audis versenyzőt, a Zengő Motorsport színeiben induló Mikel Azcona pedig szorosan üldözte a verseny elején a fűre is kicsúszó Guerrierit. Az utolsó kilométereken előzni is tudott, így Girolami büntetése révén a 4. helyezett lett, ami remek eredmény a magyar csapatnak.

Azcona a végén visszaelőzte Guerrierit, és a 4. lett a Zengő Motorsport színeibenForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A zengős színekben versenyző másik két magyar induló, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor ezúttal is a mezőny végén szerepelt, de a biztos célbaérés is pontokat jelentett a számukra a 13-14. helyen, hiszen mindössze 15-en rajtoltak el a vasárnapi futamon, így mindenkinek jutott pont, aki befejezte a versenyt.

A Hyundai csütörtöki döntése értelmében a koreai gyártó ügyfélcsapata, a BRC Racing két-két autója ezen a versenyen sem vett részt, így a címvédő Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg és Luca Engstler szombaton sem állt rajthoz. Egyelőre nincs döntés azzal kapcsolatban, hogy a szezon további versenyein ismét várható-e a szereplésük.

A 4. futam végeredménye