Egy hónap után térhet vissza a koronavírusból felgyógyult Valentino Rossi

Horizontal health virus pandemic MOTORCYCLING GRAND PRIX HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on July 25, 2020, Monster Energy Yamaha's Italian rider Valentino Rossi attends the fourth MotoGP free practice session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera. - Seven-time MotoGP world champion Valentino Rossi said on October 15, 2020, he has tested positive for coronavirus and will miss this weekend's Grand Prix of Aragon. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb negatív koronavírustesztjét követően Valentino Rossi megkapta az engedélyt, hogy rajthoz álljon hétvégén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíján.

A 41 éves olasz versenyző csapata, a Yamaha csütörtökön közölte, hogy Rossi mindkét utótesztje, a szerdai és a csütörtöki is negatív lett, így elindulhat a versenyhétvégén.

A MotoGP kategória hétszeres vb-győztese kedden még pozitív tesztet produkált, nagyon alacsony vírusterheléssel.

Valentino Rossi nehezen küzdötte le a betegséget Forrás: AFP/Javier Soriano

Rossi október 15-én, a Francia Nagydíj után jelentette be, hogy elkapta a vírust, ami miatt az Alcanízban rendezett két fordulót - az Aragóniai és a Teruel Nagydíjat - ki is kellett hagynia. A mezőny múlt héten már Valenciában versenyzett, és az Európa Nagydíj előtt Rossi helyzete a mostanihoz hasonló volt. Akkor szerdán még pozitív tesztet adott, és úgy tűnt, hogy el sem utazhat Spanyolországba. Végül azonban negatív tesztek birtokában mégis mehetett és elindulhatott a versenyen, amit aztán technikai probléma miatt nem tudott befejezni.

Rossi legutóbb két hónappal ezelőtt ért célba vb-futamon, azóta már négy versenyen ez nem sikerült neki, illetve további két alkalommal el sem indulhatott. Az összetett pontversenyben jelenleg 58 ponttal a 15. helyet foglalja el. Az éllovas spanyol Joan Mir (Suzuki) előnye két futammal a vb zárása előtt 37 pont a második helyezett francia Fabio Quartararóval (Yamaha) szemben.