Meghalt a Dakar-ralit háromszor megnyerő legendás autóversenyző

Horizontal AFRICA RACE RALLY BEHIND THE WHEEL PORTRAIT
France's Hubert Auriol sits in his Buggy as it goes under technical verifications in Portel-des-Corbieres on December 27, 2010. The Africa Race will officially start on December 29, 2010 in Nador, Morocco, and continues over 12 days and 6,000 kilometres through Mauritania to "Lac Rose" in Senegal. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Háromszor nyerte meg a Dakar-ralit, legendás autóversenyző volt a francia Hubert Auriol, aki vasárnap este 68 éves korában halt meg.

A volt ralist egy franciaországi kórházban kezelték, miután ő is elkapta a koronavírust. A francia pilóta volt a történelemben az első olyan versenyző, aki motorral és autóval is meg tudta nyerni a Dakart. Auriol először 1981-ben, majd 1983-ban is a motorosok között egy BMW-vel, majd 1992-ben az autósok között Mitsubishivel tudta megnyerni a legendás versenyt.

Hubert Auriol 68 éves korában halt meg Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Auriol családja az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a versenyző szívproblémák miatt halt meg, miután hosszú ideig küzdött a koronavírussal.

Forrás