Meghalt a horrorbalesetet szenvedő fiatal motoros

The Moto3 Junior World Championship and Moto2 European Championship in Albacete FIM CEV REPSOL ALBACETE Moto2 Moto3 motor bike rider JASON DUPASQUIER Horizontal CHAMPIONSHIP
Albacete, SPAIN - 29th of April, 2017: FIM CEV REPSOL ALBACETE. The Moto3 Junior World Championship and Moto2 European Championship, Circuito Albacete. In the photo:#50 JASON DUPASQUIER (SWI) CARXPERT INTERWETTEN JUNIOR MOTO3 KTM (Photo by Jose Breton/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt a szombaton óriásit bukó 19 éves svájci motoros, Jason Dupasquier.

A Moto3-as Olasz Nagydíj kvalifikációs versenyén a Dupasquier előtt haladó japán Szaszaki Ajumu elcsúszott. A hátulról nagy sebeséggel érkező svájci versenyző motorja nekicsapódott a sodródó járműnek, majd felrepült a levegőbe, és Dupasquier az aszfaltra zuhant, és eszméletlenül továbbcsúszott. Szaszaki sértetlenül megúszta a balesetet.

Az eset után a svájci motoros elvesztette az eszméletét még a mentők megérkezése előtt. A kórházban az orvosok a legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni a fiatal versenyző életét. Az éjjel légmell miatt még megoperálták, ám Dupasquier belehalt a sérüléseibe.

Az egész MotoGP közösség a részvétét és együttérzését fejezte ki a svájci motoros családjának.