Társoldalunk:

Visszavonul az olaszok legendás motorversenyzője, Valentino Rossi

2021.08.05. 17:13

A kilencszeres világbajnok olasz motorversenyző, Valentino Rossi bejelentette, hogy az idei szezon végén visszavonul.

Az olaszok legendás motorversenyzője, Valentino Rossi Rossi bejelentette, hogy a 2021-es idény lesz számára az utolsó a MotoGP-ben, és utána szögre akasztja bukósisakját - derült ki a BBC oldaláról.

Rossi visszavonulForrás: AFP/Filippo Monteforte

Valentino Rossi a motorozás világának egyik légeredményesebb és leghíresebb versenyzője, aki hétszer tudta megnyerni a legmagasabb kategória bajnoki címét, összesen pedig kilenccel rendelkezik.

A Yamaha 42 éves klasszisa csütörtökön, a hétvégi Stájer Nagydíj előtt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be jövőjével kapcsolatos döntését. Sajnos ez az utolsó félszezonom a MotoGP-ben versenyzőként. Ez most egy nagyon szomorú pillanat számomra, mert nehéz kimondanom, hogy jövőre már nem motorozok versenyszerűen. Nagyjából harminc éve csinálom ezt az egészet, jövőre viszont megváltozik az életem. Nagyszerű, élvezetes és rendkívül szórakoztató volt ez a hosszú, hosszú út - mondta. Az olaszok legendás versenyzője 414 nagydíjrajt alatt összesen 115 győzelmet szerzett, 89-et ebből pedig a legmagasabb szinten. Az olasz, aki „A Doktor" becenévre hallgat, 22 szezont futott a MotoGP-ben.

A királykategóriában 199-szer volt dobogós, 89-szer első. A most zajló idényben kilenc futamon összesen 17 pontot szerzett, a pontversenyben a 19. helyen áll. Három futamon nem ért célba, a legjobb helyezését hazai környezetben, Mugellóban az Olasz Nagydíjon érte el, ahol tizedik lett.